Zonguldaklı ünlü mili futbolcu ve bu kentte futbol denince akla ilk genel isim olan Halil Güngördü (Riva Halil) bilindiği gibi geçtiğimiz yaz aylarında iki kez kentimize gelmiş ve büyük bir sevgi çemberi ile kuşatılmıştı.

Ünü tüm ülkede yayılmış bulunan ve bir dönem Eskişehirspor’da da top koşturmuş olan Halil Güngördü’nün kıymetini Eskişehirliler bilmiş ve ayak izini Eskişehir’e hizmet etmişx isimler arasına yerleştirmişlerdi.

Zonguldak’ta ise bu kentin insanları Halil Güngördü’nün isminin bir tesise ya da bir yere verilebilmesi için kamuoyu oluşturmaya başlamış ancak anlaşılmaz nedenlerle bu girişim engellenmişti. Bu engelleme i se eşyanın tabiatına ters bir durum olarak ortaya çıkmıştı. Daha sonra Eylül meclisinde konunun ele alınacağı belediye üst yönetimin tarafından açıklanmış ancak ne Eylül ne de Ekim meclisinde bu konu ele alınmamıştı. Ortaya da sanki Halil Güngördü’yegıcık bazı tiplerin olduğu şeklinde bir algı çıkmıştı.

Bu konunun haberleri sosyal medyada yer alırken çeşitli yorumlar yapılmış ve engelleyen CHP’li  isimler etrafında olumsuz görüşler ortaya çıkmıştı. Yorumlardan birin de Şükrü Sezgün isimli futbolsever “Halil Abi, Eskişehirspor için çok önemlidir. Eskişehirspor'un tek Türkiye Kupası Şampiyonluğu'nda Halil Abinin çok büyük katkısı var. Finalde Bursaspor'u Halil Abinin attığı 2 golle 2- 0 yenerek şampiyon oldular. O maç öncesi Halil Abi sakatlık yaşıyordu. Eskişehirspor'un teknik direktörü Abdullah Gegiç'in, Hürriyet Gazetesi spor sayfasında manşet olmuş demeci vardı; 'Halil var şampiyonluk var, Halil yok şampiyonluk yok ' diye. Halil Abinin teknik direktörlük zamanında en büyük başarısı 1979-1980 döneminde süper ligde Zonguldakspor'la 3. olduğu dönemdir. Biz Zonguldaklılar bunun kıymetini bilmeliyiz” şeklinde görüş açıklayarak durumu sanki özetlemişti.

Bu konunun geleceği hala bilinmiyor ve açıklanmıyor. Birileri her nedense  sanki Halil Güngördü’den intikam alıyor, olan da vefakar Zonguldaklı futbolseverlere ve yaşlı bir futbol insanına oluyor, 85’ini devirmiş bulunan ve gözleri bile görmez durumda olan Riva Halil’in onuruyla pervasızca oynanıyor.

Zonguldak Kolejli Yaprak İtalya’da Ödül Aldı Zonguldak Kolejli Yaprak İtalya’da Ödül Aldı

Ayıptır!

Bu yazının özeti bu…

Muhabir: Sermet Aksu