Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde eski eşinin avukatlarıyla tartışan ve daha sonra iş yerine zarar vererek benzinle yakmaya çalışan şahsın tutuklanmasın ardından Zonguldak Barosu açıklama yaptı.
Açıklama şu şekilde:
“24/06/2024 tarihinde Çaycuma ilçemizde meslektaşlarımız Av. Ayşegül Özcan ve Beyza Nur Özmekik’in bürosuna giderek benzin dökerek yakma girişiminde bulunan ve öldürmeye teşebbüs eden şüpheli hakkında Çaycuma Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı verilmiştir.

Avukatlar dosyanın tarafı değil vatandaşın temsilcisidir; vekildir. Avukatın görevi müvekkilinin haklarını korumaktır.
Avukata yönelik şiddetin temelinde, avukatın mesleki faaliyetleri, görevlerini yaparken müvekkilleriyle özdeşleştirilmeleri veya savunma hakkının etkin kullanılması için mücadele ederken bu görevin ifasını önleme niyeti yer almaktadır.
Avukata saldırma pervasızlığını gösteren saldırganlar bu cüreti, mesleğin itibarsızlaştırılması çabasından ve cezasızlık politikalarından alıyorlar. İnfaz kanunlarında yapılan değişiklikler, cezasızlık politikalarını daha da derinleştiriyor.

Zonguldak Barosu olarak meslektaşlarımızla dayanışma içinde hukuki süreci takip edeceğimizi, meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu, şiddetin ve baskının avukatları yıldırmayacağını, avukatların görevlerini yapmaktan geri durdurmayacağını ve şiddete teslim olmayacağımızı kamuoyuna duyururuz.” 

-OLAY
Derecikören köyünde yaşayan M.B. (38), 5 yıl önce boşandığı eşine nafakadan doğan borcunu görüşmek üzere annesi F.B. ile birlikte Çay Mahallesi Esengin Caddesi'ndeki iş hanının 2. katında yer alan avukatlık bürosuna gitti.

Eski eşinin avukatları Ayşegül Özcan ve Beyzanur Özmekik, M.B.'nin görüşme sırasında gösterdiği olumsuz davranışlar nedeniyle KADES uygulamasından ihbarda bulundu.

Olay yerine gelen polis ekipleri, elindeki benzin şişesiyle saldırgan hareketler sergileyen M.B.'yi sakinleştirmeye çalıştı. Ancak uyarılara aldırış etmeyen M.B., koridora benzin döküp büronun kapısını yumruklayarak tehdit ve hakaretlerde bulundu. Bunun üzerine olay yerine takviye ekipler çağrıldı.

Eski eşinin avukatlarını yakmaya kalkmıştı, şüpheli Çaycuma'da tutuklandı Eski eşinin avukatlarını yakmaya kalkmıştı, şüpheli Çaycuma'da tutuklandı

Büronun tabela ve lambalarını söküp kapısını kırarak içeri girmeye çalışan M.B., ekiplerin ikna çabaları sonucu teslim oldu. M.B.'nin ifadesinde, 186 bin lira nafaka borcu olduğunu öğrenince bir anlık sinirle avukatlık bürosuna gittiğini belirttiği öğrenildi.

Zanlı, işlemlerinin ardından Çaycuma Sulh Ceza Mahkemesi Hakimliği tarafından tutuklandı.

Kaynak: Bülten