Eğitim

Gençler Dikkat! Bu bölümler burslu ve iş garantili!

TP-OTC ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi iş birliği ile açılan programlara kesin kayıt yaptıranlara TP-OTC bursu almaya hak kazanacak.

Abone Ol

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TP-OTC) ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), yerli, milli ve nitelikli iş gücünü yetiştirmek amacıyla Çaycuma Meslek Yüksekokulu'nda Açık Deniz Sondaj Teknolojisi Programı ve Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi Programı açtı.

Programlara yerleşen ve kesin kayıt yaptıran tüm öğrenciler TP-OTC bursu almaya hak kazanacak. Ayrıca mezun olanlar ulusal ve uluslararası petrol ve doğal gaz şirketlerinde iş imkânına sahip olacak.

Açık Deniz Sondaj Teknolojisi Programı, öğrencilere açık deniz sondaj platformlarında çalışmak için gerekli olan teorik ve pratik bilgi ve becerileri kazandıracak. Program kapsamında öğrenciler, açık deniz sondaj ekipmanları ve sistemleri, sondaj operasyonları, sondaj güvenliği ve sondaj hukuku gibi konularda eğitim alacak.

Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi Programı, öğrencilere açık deniz petrol ve doğal gaz üretimi için gerekli olan teorik ve pratik bilgi ve becerileri kazandıracak. Program kapsamında öğrenciler, açık deniz petrol ve doğal gaz üretim ekipmanları ve sistemleri, açık deniz petrol ve doğal gaz üretimi operasyonları, açık deniz petrol ve doğal gaz üretimi güvenliği ve açık deniz petrol ve doğal gaz üretimi hukuku gibi konularda eğitim alacak.

TP-OTC ve BEÜ, yeni meslek yüksekokulu programlarıyla Türkiye'nin açık deniz petrol ve doğal gaz endüstrisine nitelikli iş gücü kazandırmayı hedefliyor. (Haber Merkezi)