Zonguldak Yayla Orta Okulu yeni dönemde Fener Anadolu Lisesine taşınmasına karar verildi. Okul yapımı tamamlana kadar Fener Anadolu Lisesine taşınarak ikili eğitime geçilecek.

Zonguldak Merkez'deki Anadolu İmam Hatip Lisesi binasında yapılan deprem tahkiki sonucunda, binanın güçlendirilmesine karar verilmiştir. Bu süreçte, Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi geçici olarak Fener Anadolu Lisesi'ne taşınması ve ikili eğitim sistemiyle eğitim öğretime devam edeceği öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından okullarda güçlendirme ve onarım çalışmaları yapıldı.

Deprem güçlendirme ve onarım çalışmaları tamamlanarak, Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi binası eğitim öğretime hazır hale getirilmiştir. Bu doğrultuda, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fener Anadolu Lisesi'nden ayrılarak kendi yenilenen binasına taşınarak eğitim öğretime devam edecek. Merkez Fener İlkokulu İle Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesinde İkili eğitim gören Yayla Ortaokulunun, Fener Anadolu Lisesi binasında Fener Anadolu Lisesi İle beraber ikili eğitime geçilerek kendi yeni binası yapılıncaya kadar eğitim öğretime devam etmesi, Orta Öğretim Genel Müdürlüğünün yazısı İle de uygun görüldü. Bakanlık tarafından alınan karara göre, Yayla Ortaokulu da kendi yeni binası inşa edilene kadar Fener Anadolu Lisesi'ne taşınacaktır. Bu süreçte Fener Anadolu Lisesi sabahçı, Yayla Ortaokulu ise öğlenci olarak ikili eğitim sistemine devam edecektir. 

ikinci öğretim programları kapatıldı ikinci öğretim programları kapatıldı

Whats App Image 2024 08 13 At 16.11.20 (1)

Whats App Image 2024 08 13 At 16.10.20

Muhabir: Handan Alataş