Zonguldak’ta bir kısım karar verici unsurun çok tartışılan ve tartışılmaya da devam edecek bir karara imza atarak yayla Ortaokulunu yayla Konağının bahçesinde bir ağaçlık alana yeniden yapılması düşüncesinin uygulamaya konulacak olması fikri Zonguldak halkının neredeyse tümünün üstünde şok etkisi yaratmış bulunuyor.

Bu konuda gazetemizin yaptığı haberleri okuyan, Zonguldak Mimarlar Odası Yönetim Kurulunun açıklamalarını öğrenen, Yüksek Mimar Mühendis Nejat Altınkaya’nın tepkilerini olumlu bulan halk sosyal medyada da yer alan haberlere yüzlerce yorum göndermiş bulunuyor.

Böyle bir karara imza atanları eleştiren yorumların başlıcaları şöyle:

-Yayla Okulunun yapılacağı arazi Yayla Konağı'nın arkasındaki bu alan. Türkiye'nin ilkleri arasında tenis kortu buradaydı dolgu malzemesiyle kapatıldı. Burada diğer kapanan bir yapı da çıkışı İskele bölgesindeki sığınağa bağlı olduğu tahmin edilen geniş ağızlı sığınağın giriş kapısı... Bu alana okulu sıkıştırmak ne derece mantıklı? (YÜKSEL YILDIRIM)

-Hülya Öztürk Şimdi heryer aynı aslında bu iktidarla...Ama biz başka şehir de yaşarken bir 67 plaka gördüğümüzde nasıl mutlu olurduk...Buradaki insanlar bu duyguyu hiç hissetmedikleri için sanki bu şehirden bir tür intikam alıyorlar bence.Olanda memleketimize oluyor tabii… Kıymet bilmiyorlar. (YEŞİM BERBEROĞLU)

-Bir hikaye vardı çakallar aç karınlarını doyuracak, bakmışlar öküz sürüsü çok kalabalık çakallar oturmuş düşünmüş kafa yormuş ve karar almışlar, “bize şu sarı öküzü ver karnımızı doyuracak siz rahat edin” demişler, gel zaman git zaman öküzlerin aklı başına gelmiş hatalarını anlamış ama iş işten geçmiş ve “ilk sarı öküzü vermeyecektik” demişler, erken seçim kararı alınmalı kurtuluş bizlerde, sandık doğru söyler. (AYDIN KÜÇÜKERTUNÇ)

-Allahım bu güzel şehrin hiç mi sahibi kalmadı hepsinin cezalarını ver… (HÜLYA ÖZTÜRK)

-Bu habere üzüldüm valla nedir bu yayladan fenerden istedikleri anlamış değilim okul yıkmak okul yapmak kocamaan asırlık köprüyü yıkmak yuh ya valla yokettiniz bütün güzellikleri ayıp yahu… (ŞAHAP ATAÇ)

-Yuh artık bir bu eksikti, zaten yayla konağının içi boşaltılmış tüm antika mobilyaların yerini en adisinden suntalar almış, ama yeter artık gene de yıkılması, gareziniz nedir Zonguldak’a, çekin pis ellerinizi üstünden. (BERİN AYYILDIZ SUNAR)

-Zonguldak’ta eskiye ne varsa yok ettiler şehri artık tanımaz olduk geldiğimizde hep üzüntüyle dönüyoruz zaten yaşıtlarımızın bir kısmını kaybettik bari güzel şehrimiz olduğu gibi kalsın..….. (KUDRET AKAR SAĞLAM)

-Hangi aklı evveller buna karar veriyor. Güzel şehrimin sembollerini yıktıkları yetmedi şimdide güzide eğitim kurumlarını yıkmaya uğraşıyorlar. Bu okulları yıkanlar enkazları altında kalsın inşallah. Boyunları devrilsin (ABDULLAH BAKİ AYDINALP)

Zonguldak'ta Çocuk Üniversitesi açıldı Zonguldak'ta Çocuk Üniversitesi açıldı

-Başka yer mi yok? (SİBEL TAYŞİ)

-Gerçekten çok üzücü ve inanması güç… Kimliğin yok edilmesi... (AYŞE BİLGİN)

Muhabir: Sermet Aksu