Zonguldak

Han duvarları değil, belediye duvarları

Sosyal Medyada Zonguldak Belediyesinin Duvarları Konu Ediliyor

Abone Ol

Tabela Vergisi diye bir kavram var ve bunun ne olduğunu merak edip araştırdığınızda karşınıza “Tabela vergisi, işletmelerin tabelalarını kullandıkları alanlarda ödedikleri vergi türüdür. Bu vergi, reklam amaçlı kullanılan tabela ve levhaların bulunduğu yerlerde, belediyeler tarafından alınır. Tabela vergisi, işletmelerin tabelalarını kullanabilmeleri ve reklam yapabilmeleri için ödemeleri gereken bir maliyettir. Genellikle işletmelerin sahip oldukları tabelaların boyutu ve niteliği tabela vergisi miktarını belirler” bilgisi çıkar.

Yani belediyeler işyerlerinin astıkları her türlü tabeladan vergi alırlar. Bu para da belediyelerin bazı ödemelerinde kaynak teşkil eder ve yine belediyeler için önemli bir gelir kaynağıdır.

Zonguldak Belediyesinin eski binasının duvarlarında da tam de Merkez Zabıta Amirliğinin bulunduğu odanın hemen altındaki duvarda iki tabela asılı, biri bir muhtarlığın diğeri ise binanın arka tarafındaki alanda hizmet veren bir işletmenin. İşte vatandaşlar özellikle de işletme sahipleri bu işletmelerin tabela vergisi ödeyip ödemediğini merak ediyorlar, vatandaşların merak ettikleri bir başka konu da resmi bir kurumun duvarlarına böyle ilan tabelalarının serbestçe asılıp asılamayacağı. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda Zonguldaklılar bu konulara dikkat çekiyorlar.