Kozlu’da metrekareye 150, Ereğli’de 70, kent merkezinde ise 140 metreküp yağış düştüğünü ifade eden Vali Hacıbektaşoğlu, “Arkadaşlar, bildiğiniz gibi şiddetli ve kuvvetli yağışlar ile bunun sonucunda oluşabilecek taşkın, heyelan, mahsur kalma gibi durumlara karşı önlemlerimizi aldık ve uyarılarımızı yaptık. Dün itibariyle yağış başladı, ancak gece yarısından sonra şiddetlendi.Sizler de başından beri takip ediyorsunuz, şu ana kadar çok şükür ciddi bir olay yaşanmadı.” dedi. 

Yollar taştı vatandaşlar mahsur kaldı Yollar taştı vatandaşlar mahsur kaldı

Zonguldak halkına duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Hacıbektaşoğlu, “Bu süreçte tüm valiliklerimiz, kaymakamlıklarımız ve belediyeler vatandaşlarımızın sadece resmi hesaplardan, özellikle AFAD üzerinden yapılan uyarılara dikkat etmelerini rica ediyor.” şeklinde konuştu. 

Yağış süresince 112 Acil Çağrı Merkezine 17 ihbar geldiğini ifade eden Vali Hacıbektaşoğlu, “Bunların 14'ü su baskını, diğerleri ise kurtarma amaçlıydı. Örneğin, apartman girişine su basması gibi ciddi olmayan durumlarla ilgilenildi. Sabah saat 09.34'te Filyos'taki demiryolu tünelinde bir su birikintisi oluştu ve yaklaşık 15 dakika boyunca seferler durduruldu. Ancak şu anda seferler kontrollü olarak devam ediyor, yol açık ve hem yolcu hem de yük trenleri geçiş yapabiliyor.” dedi. 

Bugün saat 10.14’te Asma’da meydana gelen heyelanla ilgili konuşan Vali Hacıbektaşoğlu, “Bir taş düşmesi sonucu bir otomobile zarar verdi. Bir vatandaşımız hafif şekilde yaralandı ancak ciddi bir müdahaleye gerek duyulmadı. Belediyemiz ve diğer ekipler olaya hızlıca müdahale etti ve araç kurtarıldı. Yine Ilıksu bölgesinde de gelişmeleri takip ediyoruz.” dedi.  

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma