Siyaset

İl başkanına tepkiler… “CHP böyle bir yöneticiyi hak etmiyor”

CHP’nin yaklaşan mahalli seçimleri öncesi parti içindeki hizipleşmeler iyice ortaya çıktı. Merkez İlçe başkanlığı için ise üç adayın yarışacağı anlaşılıyor.

Abone Ol

CHP’nin yaklaşan mahalli seçimleri öncesi parti içindeki hizipleşmeler iyice ortaya çıktı. Merkez İlçe başkanlığı için ise üç adayın yarışacağı anlaşılıyor.

Kırmızı, beyaz ve mavi listelerin yarışacağı 29 ve 30 Temmuz günlerinde yapılacak olan mahalli delege seçimleri için parti üyeleri içinde “kırmızı sana çok yakışıyor” sözleriyle merkez İlçe başkanı Ebru Uzun’a gönderme yapılıyor. Üyelerin büyük bir çoğunlukla mevcut ilçe başkanını destekledikleri gözlerden kaçmıyor. Diğer iki aday ise Osman Zaimoğlu ve Olcay Can.

Bu arada İl başkanı Murat Pulat’a da bazı kesimlerden tepkiler geliyor. Pulat’ın yaklaşan seçimler arifesinde önemli kutlamalar konusunda İlçe başkanı Ebru Uzun’u ve üyeleri verilen genel merkez talimatlarına rağmen bilgilendirmediği ve amacının merkez ilçe başkanının prestijini sarsmak olduğu öne sürülüyor.

Bu çerçevede “Zonguldak Hepimizin” isimli binlerce üyesi olan sosyal medya grubunun kurucusu DR. Tunç Çelebi’nin de girişimleriyle kent merkezindeki İnönü Anıtı önünde 24 Temmuz Pazartesi günü düzenlenmesi kararlaştırılan Lozan Antlaşmasının 100. Yılı kutlamaları için İl başkanının olaya tepkisiz kalması ve verilen talimatlara göre hala bir girişimde bulunmamasının üyeler açısından rahatsızlık yarattığı konuşuluyor.

Bu konuda da Dr. Çelebi şu açıklamayı yapmış bulunuyor:

“Son yazışmamda LOZAN ‘ı anma töreninin 24 Temmuz muhtemelen de saat 11 de yapılacağı, konu hakkında il başkanının CHP parti Genel Sekreterliği tarafından görevlendirildiği/bilgilendirildiği, ilçe başkanı ile konuşup tüm üyelere törenin duyurusunun yapılması bilgisi Genel Sekreter/PM üyesi Neslihan HANCIOĞLU kanalı ile tarafıma iletilmişti. (CHP DE Genel Sekreterlik makamı; Parti Başkanından sonra Gelen İlk makamdır)

Bugün 21 Temmuz Cuma ve haftanın son günü, Zonguldak’tan üye arkadaşlarımı ve partide ilçe yöneticisi arkadaşlarımı aradım. Herhangi bir bilginin kendilerine ulaşmadığını bildirdiler. Bunun üzerine İlçe Başkanı Ebru Hanım’ı aradım ve son durumu sordum. Konunun son durumundan haberdar olmadığını, İl Başkanı tarafından konu hakkında hiç bilgi verilmediğini söyledi! Genel sekreter İlçeyi bilgilendir ve gereğini yapsın diyor İl Başkanı bunu bile dinlemiyor, NEREDE PARTİ DİSİPLİNİ Sayın Murat PULAT? Hem kutlamanın yapılmasına bahaneler üretiyorsunuz, hem de emri yerine getirmeyip parti suçu işliyorsunuz. Umarım CHP bunun hesabını size sorar. Kos koca CHP ve CHP’liler bu tip yöneticileri hak etmiyor.

Bu durum karşısında tabi ki şaşırdım ve parti üyeliği kimliğimle de çok üzüldüm karamsarlığa düştüm; kısacası karamsarlıklar üzerine bir karamsarlık daha eklendi. Buna rağmen bu aktivasyonu yapacağını ve üyelere Cumartesi günü duyuracağını  İlçe Başkanı Sn. Ebru UZUN tarafıma bildirdi. Ben de tüm grup arkadaşlarıma bildirebileceğimi sorduğumda da “evet bildirebilirsiniz” dedi.

Umarım, dilerim sorun olmadan düşünülenler gerçekleşir.

Konu hakkında bilgilendirme lüzumunu hissettim. Ve il başkanı Murat Pulat’a da açık açık söylüyorum; o makamın içini dolduramıyorsunuz, o makam size büyük geliyor. Sizinle görüşmeyi çok arzu eder, bunları yüzünüze de söylemeyi isterim. Tabi pazartesi törene icabet ederseniz sanırım bu ortam da oluşur.”

Merkez İlçe başkanlığı yarışı başlarken İl başkanının alenen taraf tutması ve CHP’nin resmen taraf olduğu bazı önemli günler ve kutlamalar için boş vermişleri oynaması parti tabanında tepki görüyor, partililer de girdikleri her ortamda bunu dile getiriyor.

Kimisi girdikleri ortamlarda bu konuyu konuşuyor, kimisi de sosyal medyada gruplar oluşturarak gönül verdikleri CHP için üstlerine düşeni yapıyorlar.

Zonguldak sevdalısı Dr. Tunç Çelebi de gelinen bu aşamada bu isimlerden biri oluyor…

(Fadime Yılmaz Elma)