Valilik tarafından Gazilere yemek düzenlendi Valilik tarafından Gazilere yemek düzenlendi

Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanlığı, 2024 yılı 1. Olağanüstü Birleşim gündemi ile komisyonlardan gelen raporların görüşülmesi için toplanacak. İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılacak olan toplantıda, açılış ve yoklamanın ardından gündemin 2’nci maddesinde yer alan önemli bir konu ele alınacak.

Toplantının Gündemi

Toplantının gündeminde, Zonguldak'ın Alaplı İlçesi, Kılçak Köyü hudutları dahilinde köy yerleşik alan sınırı içinde kalan 49 hektar alanda, Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin 7. bölümünün 24. maddesine göre hazırlanan 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planına yapılan itirazlar yer alıyor.

Komisyon Raporları Görüşülecek

Plana yapılan itirazlar ile ilgili olarak İmar ve Bayındırlık, Köylere Yönelik Hizmetler, Plan ve Bütçe, Çevre ve Sağlık, Tarım ve Orman ile İçişleri Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 29 – 22 – 22 – 20 – 8 – 12 sayılı raporlar toplantıda görüşülecek.

Toplantının sonucunda alınacak kararların, bölgenin imar ve yerleşim planları üzerinde önemli etkileri olması bekleniyor.

Muhabir: Handan Alataş