Devrek Belediyespor'da yeni sezon hazırlıkları başladı Devrek Belediyespor'da yeni sezon hazırlıkları başladı

Zonguldak Kömürspor Kulübü, yeni sezonda mücadele edeceği TFF 3. Lig için kolları sıvadı. Yönetim kurulu üyesi aynı zamanda iş insanı Harun Demir’in destek verdiği kulüp, 8 Eylül’de başlayacak 2024-2025 sezonunda izleyeceği yol haritasını belirleyip 22 Temmuz-31 Temmuz tarihleri arasında teknik ekip ile futbolcu kadrosunu şekillendirecek.

Profesyonel ligdeki mücadelesini yeni sezonda TFF 3. Ligde sürdürecek Zonguldak Kömürspor, 2024-2025 sezonu teknik ekip ve futbolcu kadrosunu 31 Temmuz’a kadar şekillendirecek. Planlamaya göre, kırmızı-lacivertli takım 2 Ağustos’ta sahaya inip yeni sezon hazırlıklarına start verecek. Takvimde bir değişiklik olmaz ise, Zonguldak Kömürspor 8 Eylül’de oynayacağı sezonun ilk maçına kadar aradaki 38 günlük süreyi iki etap halinde yapacağı kampla değerlendirecek.

8 yıl aradan sonra mücadele edeceği TFF 3. Ligde yarışmacı bir takım olmak isteyen Zonguldak Kömürspor, yeni teknik direktörünü 26 Temmuz Cuma gününe kadar belirleyecek. Yönetimin kafasındaki teknik direktör profili belli. Süper Ligde futbol oynamış, sonrasında teknik direktörlüğe geçiş yapmış genç ve çıkış yapmak isteyen bir ismi takımın başına getirmek isteyen Zonguldak ekibi, transfer çalışmaları esnasında hocanın geçmiş kariyeri ve isminden yararlanmayı düşünüyor.

Teknik direktör işinin halledilmesiyle birlikte transfere yoğunlaşacak olan Zonguldak Kömürspor, iç ve dış transferi 31 Temmuz Çarşamba gününe dek yüzde 80 oranında biterecek. Kadronun geri kalan bölümü ise, iki etap halinde yapılacak kamp döneminde tamamlanacak.

MALİYETLER ÇOK YÜKSEK

Her ne kadar sessiz gibi görünse de transfer görüşmelerini alttan alttan sürdüren Zonguldak Kömürspor’da, Sportif AŞ Başkanı Hakan Hürfikir, zaman zaman telefonla, zaman zaman yüz yüze görüştüğü futbolcuların şartlarını dinliyor.

Yarışmacı takım düşüncesi doğrultusunda takımın hedef ve yapısına uygun futbolcularla sağlanan temaslar neticesinde ortaya çıkan transfer rakamları dudak uçuklatacak seviyede. Ortalama bir futbolcunun sezonluk 2 ila 2.5 milyon TL arasında değişen rakamlar üzerinden kapı açtığı pazarlıklar, haliyle sadece görüşmeyle sınırlı kalıyor.

Görüşmelerde kulübün ekonomik durumu ve transfer bütçesini dikkate alan Zonguldak Kömürspor Sportif AŞ, yüksek piyasa nedeniyle rotayı uygun maliyetteki futbolculara yöneltmiş durumda. Bu doğrultuda, genç ve başarıya aç futbolcuları bulup kadroya dahil etmek isteyen Sportif AŞ, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor başta olmak üzere Süper Lig ve 1. Ligde mücadele eden takımlarda A2 seviyesine gelmiş ve forma şansı bulamayan genç futbolcuları uygun maliyetlerle takıma kazandıracak.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ