Ankara’dan başlayarak Kalecik, Çankırı ve Karabük üzerinden Zonguldak’a kadar devam edeceği belirtilen,  ''Kömüre Giden Demir Yolu-Yeşil Rota'' üzerinde tren turizminin geliştirilmesine yönelik iş birliği çalışmaları kapsamında planlanan Karaelmas Ekspresi seferlerinin geçtiğimiz Nisan ayında başlayacağı AKP vekilleri ve hükümet yetkilileri tarafından açıklanmıştı.

Bölgedeki turizm hareketliliğini artırmak için düzenlenen turistik tren seferlerinin ilki 12 Nisan 2024 tarihinde düzenlenecekti, diğer üç sefer ise Mayıs ayı içerisinde olmak üzere toplam 4 tren seferi yapılacaktı.

Bu kapsamda bir de deneme seferi yapılmış ve müjdeler verilmişti.

Aradan 5 ayı aşkın s ürke geçmesine rağmen Ulaştırma bakanlığının söz verdiği ve AKP’lilerin çok övündüğü proje hükümetin diğer projeleri gibi anlaşılmaz nedenlerle gerçekleşmedi.

Hastanede alkol dolumu sırasında yapılan şaka hayatını kararttı Hastanede alkol dolumu sırasında yapılan şaka hayatını kararttı

Zonguldaklılar bu projenin rafa kaldırılıp kaldırılmadığının açıklanmasını beklerlerken iktidarın Zonguldak’a gereken önemi vermediğinin bir kez daha anlaşıldığını vurguluyorlar.

Muhabir: Sermet Aksu