Amatörün köklü kulübü Kilimli Belediyespor, salon sporlarında badmintondan sonra voleybola da el attı. Sarı-Siyahlı kulüp, açtığı voleybol fabrikasıyla Zonguldak ve Türk voleyboluna yeni yetenekler kazandıracak.

Salon Sporlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı aynı zamanda Beden Eğitimi Öğretmeni Çetin Demir’in uzun vadeli proje olarak öne çıkarıp Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’un onayıyla hazırladığı “Kilimli Belediyespor Voleybol Fabrikası” projesi hayata geçti.

Branşlarında uzman antrenörlerin yer aldığı teknik ekip kadrosuyla Kilimli İsmail Hakkı Güngör Kapalı Spor Salonu’nda temel antrenman uygulamalarına başlayan Voleybol Fabrikası, ilk gün antrenmanını 100’e yakın sporcunun katılımıyla gerçekleştirdi. Uzun vadeli proje olarak voleybol sporunun gençlere sevdirilmesi, geniş kitleye yayılması ve Milli seviyede sporcular yetiştirilmesini amaçlayan Voleybol Fabrikası projesi, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile voleybol camiasından tam not aldı. Sporcu velileri ile ailelerin de tam destek verdiği proje, ilk günden büyük ilgi görüp heyecan yarattı.

Günü kurtarmaya yönelik düşünceden uzak, tamamıyla gençlere ve geleceğe yatırım düşüncesiyle hayata geçirilen projeyle birlikte Kilimli Belediyespor Kulübü, önümüzdeki 4-5 yıllık süreç içinde voleybolun ana merkezi olacak. Sarı-Siyahlı kulüp, öz kaynak olarak tabir edilen elit düzeydeki altyapı oyuncularından kuracağı voleybol takımlarıyla ulusal düzeyde yarışmacı olacak.

Devrek Belediyespor'umuz yeni antrenörü ile anlaştı Devrek Belediyespor'umuz yeni antrenörü ile anlaştı

Voleybol Fabrikası’ndan yetişen gençler, altyapıdaki misyonlarını doldurduktan sonra A takıma geçiş yapıp profesyonel voleybol liglerinde boy gösterecek. Dışa bağımlı transferden uzak, sıfır maliyetle kurulacak profesyonel voleybol takımı, Türk voleybolunda önemli proje örneklerinden biri olacak.

ALTYAPILAR KURTULUŞUMUZDUR

Kilimli’de salon sporlarının gelişmesi ve yaygınlaştırılması adına yeni projeler geliştirip spor ve sporcunun gelişmesinde önemli rol oynayan Çetin Demir, Zonguldak’ta salon ve bireysel spor branşlarında en büyük sıkıntının altyapı olduğunu, branşı ne olursa olsun altyapıya eğilmeyen kulüplerin önümüzdeki süreçte çok büyük sıkıntılar çekeceğini belirtti.

Kilimli Belediyespor Kulübü olarak öz kaynaklara büyük önem verdiklerini, bu doğrultuda Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun'un destekleriyle Voleybol Fabrikası projesini geliştirdiklerini dile getiren Demir, “Uzun zamandır aklımızda olan bir projeydi. Başkanımız Kamil Altun’un da desteklediği uzun vadeli voleybol projemizi hayata geçirdiğimiz için mutluyuz. Gençlere sporu sevdirmek ve sporun içinde kalmalarını sağlamak istiyoruz. Projemiz günü kurtarmaya yönelik bir proje değil. Uzun vadeli bu projeyle birlikte Kilimli ve Zonguldak’ta voleybolu yaygın hale getireceğiz. Yarışmacı takımlar çıkarmak, Milli seviyede oyuncular kazandırmak istiyoruz. Öz kaynak olarak tabir ettiğimiz altyapıdan yetişen oyuncularımız önümüzdeki 4-5 yıl içinde profesyonel sporcu kimliği kazanıp Kilimli ve Zonguldak’ımızı ulusal liglerde bizi gururla temsil edeceklerdir. Spor sadece futbol değildir. Kulüpler salon sporlarına önem vermelidir, sporcuya değerli olduklarını hissettirmelidir. Altyapı sorununu çözmeden, altyapıya önem vermeden, öz kaynaklarımıza dönüş yapmadan hiçbir spor kulübünün mevcut şartlar altında çok fazla dayanacağını düşünmüyorum. Sporun kurtuluşu altyapı ve öz kaynaklardan geçmektedir.” dedi.

Öte yandan, Voleybol Fabrikası Projesi’nin açılışında gençlerle bir araya gelen Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun ile Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Kilimli ve Zonguldak’ta voleybolu ayağa kaldıracak büyük projeye imza atan Çetin Demir’i kutlayıp tüm sporculara başarı dileğinde bulundu.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ