Almanya’da yaşayan Zonguldakgurbetçi baba Tuncay Demir’in 12 yaşındaki oğlu Enes Demir, lisanslı kalecisi olduğu Schalke 04’te altyapının gözde isimleri arasında yer alıyor. Temmuz 2023’te transfer olduğu Alman ekibinin U12 takımında oynayan Enes Demir, çıktığı 22 resmi lig müsabakasında üst düzey performans ortaya koyarken, “en iyi kaleci” unvanı kazandı.

1965’ten bu yana Almanya’nın Gladbeck şehrinde yaşayan Zonguldaklı gurbetçi ailenin en küçük çocuğu Enes Demir, 5 yaşında SV Horst-Emscher’de başladığı futboldaki yükselişini sürdürüyor.

Schalke 04’ün 8 ay boyunca takip edip geçen yıl altyapı kadrosuna kattığı Enes Demir, bu yıl U12 yaş kategorisinde görev aldı. Resmi anlamda 22 lig müsabakasına çıkan gurbetçi yetenek, başarı dolu geçen sezonun ardından kısa bir süre önce U13 takımına yükseldi. Demir, bu sırada Almanya’da düzenlenen “Uluslararası Özel Futbol Turnuvası”nda kendisi gibi üst düzey küçük meslektaşları arasında en iyi kaleci ödülüne layık görüldü.

Schalke 04’te geleceğin kalecisi olarak gösterilen 12 yaşındaki yetenek, Türkiye’de Galatasaraylı Muslera, Almanya’da ise Bayern Münihli Manuel Neuer’i örnek alıyor. Bu iki dev ismin hayaliyle büyüyen ve onlar gibi dünya çapında iyi bir kaleci olmak isteyen Enes, babası Tuncay Demir ile tatilini geçirmek için geldiği memleketi Zonguldak’a boş durmuyor.

Özel antrenman uygulamalarıyla formunu koruyan ayrıca Schalke 04 Kulübü’nün verdiği antrenman programını harfi harfiyen uygulayan Enes Demir, antrenmanlar esnasında performansı ve çalışkanlığının dışında profesyonel futbol anlayışıyla dikkat çekti. Alman futbol ekolünün olmazsa olmazı disiplin ve ciddiyetten asla ödün vermeyen Zonguldaklı küçük yetenek, bu yönüyle de izleyenleri kendisine hayran bıraktı.

GENÇ MİLLİ TAKIMLAR

LİSTESİNDE YER ALIYOR

Schalke 04’te yıldızını her geçen gün parlatan Zonguldaklı gurbetçi kaleci, Genç Milli Takımlar Teşkilatı ve Milli Takımlar Analiz Departmanlığı’nın yakın takibinde yer alıyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun  (TFF) Genç Milli Takımlar Almanya Sorumluluğu’nu verdiği Bartınlı eski Milli futbolcu Yıldıray Baştürk’ün bizzat ilgilendiği Enes Demir, yaş uygunluğu kazanır kazanmaz Genç Milli Takımlar kadrosuna dahil edilecek.

Devrek Belediyespor'da yeni sezon hazırlıkları başladı Devrek Belediyespor'da yeni sezon hazırlıkları başladı

SPOR SERVİSİ

9 H9 A70449 H9 A70759 H9 A70559 H9 A7066

Editör: Hüseyin EKİNCİ