Zonguldak’ta vatandaşlardan Zafer Partisi’ne destek: “Öcalan’a af yok!” Zonguldak’ta vatandaşlardan Zafer Partisi’ne destek: “Öcalan’a af yok!”

Ankara Polatlı’da bulunan, Friglerin efsanevi Kralı Midas’a ait olduğu düşünülen tümülüs, 1950’li yıllarda Zonguldakmadencilerin emeğiyle açıldı. Arkeologların 53 metre yüksekliğindeki ve 300 metre çapındaki dev mezara girmekte zorlanması üzerine, Zonguldak’tan deneyimli maden işçileri bölgeye çağrıldı.
Zonguldaklı madenciler, profesyonel tünel açma teknikleriyle mezara ulaşarak 2600 yıllık tarihi kalıntıları gün ışığına çıkardı. Kazılar, Amerikalı arkeolog Rodney S. Young liderliğindeki bir ekip tarafından yürütülürken, çalışmalar Pensilvanya Üniversitesi, Arkeoloji ve Antropoloji Müzesi tarafından desteklendi.
Gordion antik kenti yakınında bulunan tümülüs, Frigya Krallığı’nın başkenti Gordion’un en önemli yapılarından biri olarak kabul ediliyor. Buradaki arkeolojik tabakalar, Tunç Çağı’ndan Roma İmparatorluğu dönemine kadar uzanan 3000 yıllık bir geçmişi ortaya koyuyor.
Zonguldaklı madencilerin ustalığı sayesinde açılan Kral Midas tümülüsü, bugün hala tarih meraklılarının ilgisini çekmeye devam ediyor.

Whats App Image 2025 03 16 At 10.55.52

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA