Zonguldak

Kültür ve Sanat Merkezi Kursları açılış töreni yapıldı

Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Kursları açılış töreni gerçekleşti.

Abone Ol

Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Kursları açılış töreni gerçekleşti. 
 
Saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende vatadaşlara müzik ziyafeti sunuldu. 

Programa Zonguldak Belediye Başbakanı Tahsin Erdem’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 

Programda konuşan BKM Müdürü Kürşat Coşgun, “Uzunca bir aradan sonra Zonguldak’ın sanat yaşamını yeniden yeniden yeşertmek, bir yandan kendi ruh alemi zenginleştirirken, bir yandan da başkalarıyla sarın diliyle hem Khan olmak üzere burada, 90 yıldır kendi ışık saçan mekan bir kez daha bir aradayız. Genç Cumhuriyeti’nin halkla buluşma ve sanatsal gönencinin paylaşma yeridir burası. Genci ile yaşlısıyla kadınıyla erkeği ile köylüsü ile kentlisiyle uluslaşma sürecinin ilk basamaklarındaki bir halkın kenetlenme yeridir burası.” dedi. 

Daha sonra kürsüye çıkan Başkan Tahsin Erdem, belediye sinemasının açılışı yeniden yapan önceki dönem belediye başkanı Ömer Selim Alan’a teşekkür ederek, “Değerli hemşehrilerim seçim atmosferinde birçok vaatlerimiz oldu. Bu vaatlerimizden bir tanesi de kültür ve sanat etkinliklerini yeniden eski günlerine döndüreceğini söylemiştik. Şimdi sizlerle birlikte burada olmaktan bu sözümü tutmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Değerli hemşehrilerim dilinde, sanat, kültür ve sanat iki kuşun kanadı gibi kanadı gibidir. Evet doğru. Bu iki kanadını kullanan bütün toplumlar uçar gider. Özgürler, biline. Muasır medeniyete Tavuk toplumlar da önüne birkaç yer atıldığında altındaki yumurtaların gittiğinden dahi haberi olmaz. Bizler onun için sizlerin burdan var olması, bu açılışta, bu etkinlikte katkı koymanız, istifada bulunmanız Emin olan bizim motivasyonumuzu toprağa burada birlikte olmak aynı zamanda Zonguldak'ımızın ülkemizin aydınlanma yolunda en büyük deneyim, en büyük katkılardan birisidir. Onun için bizler üzerimize düşeni yaptık Çok değerli, çok değerli eğitici kadrolarımızla birlikte hocalarımızla birlikte Zonguldak'ımızın bugüne kadarki eee daha önemli olduğu, daha önceki dönemlerde olduğu kadar bundan sonra da eğitici kadroyla Zonguldak'ta hem birlikte becerilerimizi geliştir Için birlikte dayanışma içinde ekip halinde olabilmek için Zonguldak ülkemizin buna ihtiyacı var. Bilim ve sanat her alanda, her dönemde olağanüstü dönemlerde bile her zaman geri gelir. Mutlaka önlem almaktadır. Sizler de burada olmaktan bulmaktan çok büyük keyif aldık. Iyi ki varsınız. Iyi ki birlikteyiz. Çok teşekkür ederiz Sağ olun, var olun.” dedi. 

Programın son kısmında ise Belediye Kültür Merkezi’nde kurs verecek hocalar tek tek tanıtıldı.