AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'ni (ZGC) ziyaret ederek ZGC Başkanı Derya Akbıyık ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ziyaret sırasında, hükümetin Zonguldak'ta yürüttüğü projeler ve özellikle Lavuar Alanı Projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Çolakoğlu, Zonguldak genelinde hükümet yatırımlarının hız kesmeden devam edeceğini vurgulayarak, Lavuar Alanı Projesi’yle ilgili yaşanan sorunları dile getirdi. Projeyi üstlenen firmanın sıkıntılar yaşadığını belirten Çolakoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, projeye hız kazandırılması için talimat verdiğini söyledi. Eğer mevcut firma projeyi sürdüremezse, yeni bir firma devralarak çalışmaları aynı mimari plan doğrultusunda sürdürecek.

Köprü için montaj sürüyor Köprü için montaj sürüyor

Çolakoğlu, Zonguldak merkezi ve ilçelerinde devam eden projelere de değinerek, merkezi hükümetin Alaplı, Ereğli, Kozlu, Kilimli, Çaycuma, Devrek ve Gökçebey'deki projeleri hız kesmeden sürdüğünü belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, birçok bakanlığın Zonguldak’taki yatırımlarının devam ettiğini ifade etti.

Özellikle Kilimli ve Filyos arasındaki duble yol çalışmaları, Filyos ve Bartın yol ayrımı, Ereğli’deki adliye ve kaymakamlık binaları, toplum sağlığı merkezleri ve emniyet binaları projelerinin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirten Çolakoğlu, merkezi hükümetin tüm projelerinin takvimine uygun olarak sürdüğünü vurguladı.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma