65 yaş üstü vatandaşların belediyenin halk otobüslerinde ücretsiz taşınmaları mahalle bakkallarına yaramamış gibi görünüyor.

Rüzgarlımeşe gibi hatlarda neredeyse tüm seferlerini emekli taşımakla geçiren halk otobüslerinin bazen gereksiz yere işgal edildiğini, evde canı sıkılanların sırf ücretsiz olmasından yararlanarak çarşıya gidip geldiğini belirten bazı vatandaşlar “sağlığım için yürüyorum” diyenlere de egzoz dumanı dolu cadde ve sokaklarda değil de tertemiz havası bulunan mahallelerinde yürümelerini öneriyorlar.

Bu arada gazetemize mail atarak emeklileri eleştiren bazı mahalle bakkalları da” komşumuz ve dostumuz olan bazı emekli vatandaşlar geliyor bize yumurtayı makarnayı yazdırıyorlar, ekmeği ise bedava gidip geldikleri otobüslerle çarşıdan evlerine taşıyorlar” diyerek kırgınlıklarını dile getirdiler.

“Ekmeği satın aldıkları fırının ürününü biz de satıyoruz, biz de olmazsa diğer bakkallarda var, olmadı süper marketler var ama onlar gidiyorlar çarşıdan taşımayı tercih ediyorlar, bunun hangi akla hizmet olduğunu anlamakta güçlük çekiyoruz” diyerek 65 yaş üstü vatandaşları mantıklı düşünmeye davet ediyorlar.

Ertuğrul’dan “Erken seçim” vurgusu: “İktidar değişmeli” Ertuğrul’dan “Erken seçim” vurgusu: “İktidar değişmeli”

Muhabir: Sermet Aksu