Çaycuma’yı karıştıran iddia!  Kim kimin babası,  Kim kimin kardeşi... Çaycuma’yı karıştıran iddia! Kim kimin babası, Kim kimin kardeşi...

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde, Kozlu İlçe Belediye Meclis Üyesi ve iş insanı Murat Birinci, 26 Eylül 2021 tarihinde iş yerinin önünde silahlı saldırıya uğramıştı. Tedavisinin ardından taburcu olan Birinci, saldırıyı gerçekleştirdiğini düşündüğü kişiler hakkında şikayetçi olmuştu.

Bu olayla ilgili olarak Mertcan İ., amcası Emircan İ., babası Ercan İ. ve ağabeyi Demircan İ. gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Mertcan İ. hakkında 'tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan, diğer sanıklar için ise azmettirme iddiasıyla hapis cezası talebiyle dava açılmıştı. 8 Kasım 2023 tarihinde tutuklu yargılandıkları davada tahliye edilen sanıkların davası, Zonguldak 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün de devam etti.

Fırtınada yıkılan duvarlar yapıldı Fırtınada yıkılan duvarlar yapıldı

Duruşmada, tanıklar M.A., O.Ö. ve O.G.’nin yanı sıra cezaevinde tutuklu ve hükümlü olarak bulunan tanıklar M.S., İ.E. ve Ş.A.'nın SEGBİS üzerinden ifadeleri alındı. M.A.’nın ifadesini, sanık Emircan İ. iftira olarak nitelendirip yalanladı. Diğer tanıklar ise olayla ilgili bilgi sahibi olmadıklarını belirttiler.

Silahlı yaralama mağduru Murat Birinci, olayla ilgili elinde ses kayıtları olduğunu ifade etti. Mahkeme hakimi, bu ses kayıtlarının mahkemeye sunulmasını talep etti.

Görülen duruşmada, D.Y., F.Y., B.Y. ve Y.K.'nin zorla getirilmesi ve ifadelerinin alınması kararlaştırıldı. Bir sonraki duruşma 24 Eylül 2024 tarihinde yapılacak.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma