Zonguldak’ta her geçen gün daha fazla vatandaşın tercih ettiği Göbü sahilinde, köy muhtarı Burhan Oral vatandaşlara önemli bir çağrıda bulundu. Muhtar Oral, çevrenin korunmasının büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, vatandaşlardan sahili buldukları gibi bırakmalarını istedi.

Muhtar Oral, "Vatandaşlarımızdan en büyük beklentimiz, sahilimizi temiz tutmaları. Ne kadar çok insan gelirse o kadar mutlu oluyoruz ve onları konuklarımız olarak görüyoruz. Ancak, onların da çevrelerine sahip çıkmalarını bekliyoruz.” dedi.

Tezgahlarda ballık bollaştı çeşit arttı Tezgahlarda ballık bollaştı çeşit arttı

Özellikle hafta sonları büyük ilgi gören Göbü sahili, deniz suyunun ve çevresinin temizliği ile dikkat çekmeye başladı. Göbü Köyü Muhtarı Burhan Oral, özellikle hafta sonlarında çöpler konusunda daha hassas davranılması gerektiğini belirterek, "Sahile giriş ve park yerleri için herhangi bir ücret almıyoruz. Çok sayıda araca park yeri sağlamak için çaba gösteriyoruz. Ancak, bizim personelimiz yok. Burası belediye değil. Gönüllü arkadaşlarımızla zaman zaman çöpleri topluyor ve çevreyi düzenliyoruz. Konuklarımızdan da köyümüzü buldukları gibi bırakmalarını ve çöplerini konteynerlere atmalarını rica ediyoruz," dedi.

Muhtar Oral, İl Özel İdaresi ile sürekli iletişim halinde olduklarını ve dolan çöp konteynerlerinin hemen boşaltıldığını belirterek, "Vatandaşlarımızdan tek beklentimiz, çöplerini konteynerlere atmaları. Bu sayede sahilimizin temizliği korunabilir ve herkes daha güzel bir ortamda vakit geçirebilir." diye ekledi.

Göbü Sahili 2024 1 (2)

Göbü Sahili 2024 1 (3)

Göbü Sahili 2024 1 (1)

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma