Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün  koordinasyonuyla, Kdz. Ereğli Ziraat Odası ev sahipliğinde köy ve mahalle muhtarlarımıza bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Muhtarları Tarım ve Orman Bakanlığı  görev ve sorumlulukları hakkında çeşitli konularda bilgilendirmek amacıyla yapılan toplantıya; Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü  Nihat Ağan, başkanlığında, İl Müdür Yardımcısı Hasan Akçaalan, Kdz.Ereğli Ziraat Odası Başkanı Zafer Yalman, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Erhan Akgün, Arazi Toplulaştırma ve Tarımsal Altyapı Şube Müdürü Osman Karaköse, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Bilgison Yılmaz, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür Serkan Bulut, Kdz.Ereğli İlçe Müdürü Osman Günaydın, teknik personeller ve  çok sayıda muhtar  katılmıştır.

Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasında Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan, “Bakanlığımızın misyonu olan tarım, orman ve su kaynakları ile doğal ekosistemleri koruyarak,  verimli ve sürdürülebilir tarımsal üretimi, yeterli ve güvenilir gıdaya erişimi ve kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla politikalar belirlemek ve uygulamak olduğunu, Türkiye Yüzyılında; tarım, orman ve su kaynaklarında sürdürülebilir ve güvenli bir gelecek için siz değerli muhtarlarımız ve üreticilerimizle bugün bir araya gelmekten şahsım ve kurumum adına kıvanç duyuyorum. Bakanlığımızın görev alanı hayatın her noktasında bulunmakla birlikte, toplantımızın gündemini oluşturan konularımızın ana başlıkları; Bakanlığımız tarafından uygulanan KKYDP, TKDK destek, teşvik ve hibelerimiz, Tarımsal Üretim Planlaması, Su verimliliği, Bitki  Sağlığı kapsamında bölgede görülen başta kahverengi kokarca ve sülük zararlıları ile  mücadele yöntemleri, yenilenen hayvancılık desteklemesi uygulamaları, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu konularını kapsayacaktır. Bu konularda ilgili sunumlar gerçekleştirecektir. Toplantıya ev sahipliği yapan Kdz. Ereğli Ziraat Odası Başkanı Zafer Yalman’a misafirperverliği ve tarımsal çalışmalardaki birlik ve beraberliğinden dolayı teşekkür ederim. Değerli muhtarlarımız,  bizler Tarım ve Orman Bakanlığı teşkilatı olarak gerek il gerekse de ilçe müdürlüğümüz olarak sizlere 7/24 hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Aklınıza takılan tüm soru ve öneriler noktasında bizlere her zaman ulaşabilirsiniz. Hepinize yeni muhtarlık görev döneminizde başarılar dilerim" dedi.

Mithatpaşa İlkokulu öğrencilerine kavuşuyor Mithatpaşa İlkokulu öğrencilerine kavuşuyor

Bilgilendirme toplantısı yapılan sunumların ardından karşılıklı soru cevaplar ile sona erdi.

Kaynak: Bülten