Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Murat Kotra, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensupları ile bir araya geldi. Korta burada yaptığı açıklamada, bozkurt işareti ile dünyanın konuştuğu futbolcu olan Merih Demiral’a ve bozkurt işaretine sahip çıktı. Kotra, bozkurt işaretine sahip çıktıklarını söyledi.

“HEM SİYASETTE HEM SPORDA HEM DE SANATTA YÜKSELMEMİZDEN RAHATSIZ OLUYORLAR”

MHP Alaplı İlçe Başkanlığına Bayram Bozkurt atandı MHP Alaplı İlçe Başkanlığına Bayram Bozkurt atandı

A Milli Takımı’nda forma giyen Merih Demiral’ın Avusturya maçında attığı gol sonrasında yaptığı bozkurt işareti ile ilgili konuşan Murat Kotra, “Bozkurt işaretinde eleştiri olduğu kadar destek de çok fazla. Desteğin hatta çok fazla olduğunu görüyoruz. Merih Demiral’a da yapmış olduğu bozkurt işaretinden dolayı da çok teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirdi. UEFA’nın vermiş olduğu çok yanlış, tamamen siyasal bir karardan başka bir şey değil. Milli Takımımızın diğer yabancı takımlardan hiçbir eksiği yok. Bizim tek eksiğimiz lobimiz yok. Masa da onlar kadar başarılı ve ağırlıklı değiliz. Eğer onlar kadar masada başarılı olursak onlar kadar başarı elde edeceğimizden hiç şüphemiz yok. Hem siyasette hem sporda hem de sanatta yükselmemizden rahatsız oluyorlar. Daha da güçleneceğiz ve rahatsız etmeye devam edeceğiz. Bozkurt işareti sadece bir siyasi işaret değil, Türk Milleti’nin sembolü olduğu herkes tarafından da değerlendirildi. Bozkurt işareti yapmakla da çok bir şey kazanmıyoruz. O ruhu taşımak lazım. Özellikle de Milliyetçi Hareket Partililere çok yakışıyor. Ülkücülere çok yakışıyor. Biz bozkurta ruh katıyoruz. Merih’e teşekkür ediyoruz.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Merih Demiral’ın heykelini yaptıracağını açıklaması ile ilgili konuşan Kotra, “Sayın başkanın kendi tercihidir. Biz mutlu oluruz.” dedi.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma