Zonguldak AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan,  CHP İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu'nun dolmuş zamlarına zammı belediye yapmadı açıklamalarına cevap verdi. 

Zonguldak AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan,  CHP İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu'nun dolmuş zamlarına zammı belediye yapmadı açıklamalarına cevap vererek zammı komisyon kararı ile belediyenin verdiğini söyledi. CHP'nin yaygara ile konuyu kapatmaya çalıştıklarını ifade eden Çağlayan, " Zonguldak Belediyesi'nde yapılan dolmuş zamlarıyla ilgili yine Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlar bu zammı biz yapmadık gibi birtakım yanlış bilgilendirmeler yapıyorlar. Ya işi bilmiyorlar ya da yaptıkları işin altında ezildikleri için yaygarayla bunun üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Zonguldak Belediye Meclisi Trafik Komisyonu'nun 02.12 2020 tarihli oy birliği ile raporu ile meclise sunulan taksi dolmuş ve servis yönetmeliği, belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edilmiştir. Bu yönetmeliğin 29’uncu maddesi aynen şu ifadeleri barındırıyor. M plakalı minibüs ücretleri her bir hattın özellikleri dikkate alınarak belediye tarafından belirlenir. Bakın M plakalı minibüs ücretleri her bir hattın özellikleri dikkate alınarak Belediye tarafından belirlenir. Bu yönetmelik belediye meclisinde oy birliğiyle yani Cumhuriyet Halk Partililerin de o dönem oy verdiği ve kabul ettiği bir yönetmelik. Devam ediyor. Ücret tarifelerinin belirlenmesinde ilgili meslek odalarının görüşleri alınabilir. Ücret tarifeleri ile ilgili meslek odalarından temin edilerek aracın müşteriler tarafından görünür yerine asılması zorunludur demektedir. Dolayısıyla M plakalı minibüs ücretlerinin ücret artışı belediye tarafından yapılmıştır. Belediye halk otobüsü ücretlerini belirlerken ortak görüşünü dikkate alır. Geçmişte de bu şekilde artışlar yapılmıştır. Şimdi ise biz yapmadık diyorlar. Ama geçmişte aynı şekilde yapıldığında her biri belediyenin önünde protestolar gerçekleştirmişlerdi. Hatırlayalım bu zammı belediye yaptı diye. Şimdi kendilerinin yaptığı zammı belediye yapmadı diye ve yapılan zamlar enflasyon oranlarının çok çok üzerindedir. Şimdi biz yapmadık diyorlar fakat oy birliğiyle alınan karara göre zammı belediye yapmıştır. Yaygara yaparak sorumluluğu üzerinizden atmayın" şeklinde konuştu. 

OSMAN ZAİMOĞLU ZAMMI KENDİLERİNİN YAPMADIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Kaçak ocakta göçük: 1 işçi hayatını kaybetti Kaçak ocakta göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu’nun dün basın mensuplarına yaptığı zam ile ilgili açıklamada şunları söylemişti. “Dolmuş zamlarını Zonguldak Belediyesi yapmadı. Bu kesinlikle mevzuatı bilen, prosedürü bilen herkesin bildiği bir konudur. Şoförler Odası zam talebinde bulunur. Esnaf Odaları Birliği bir komisyon kurar, inceler, onaylar ya da reddeder. Onayladığı takdirde valilik makamına gider ve valiliğin onayıyla beraber yürürlüğe girer. Dolmuş zammında Zonguldak Belediyesi'nin ya da diğer belediyelerin yani herhangi bir şehir belediyesinin onayı yoktur. Bunun kesinlikle altını kırmızıçizgiyle çizerek belirtiyorum. Zonguldak Belediyesi'nin dolmuş zamlarında hiçbir dahli hukuken yoktur. Bu tamamen Şoförler Odası, Esnaf Birliği ve Valilik makamının onayıyla oluşan bir prosedürdür.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma