CHP'li Mumcu'dan Maden İş Başkanı Akçul'a sert tepki CHP'li Mumcu'dan Maden İş Başkanı Akçul'a sert tepki

Tüm Emekliler Derneği (Tüm Emek-Der) Batı Karadeniz Şube Başkanları toplandı.

Toplantıya, Tüm Emek-Der Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu, Tüm Emek-Der Karabük Şubesi Başkanı Mevlüt Taştepe, Tüm Emek-Der Ereğli Şube Başkanı Alaattin Uçar, Tüm Emek-Der Alaplı Şube Başkanı Kazım Uysal, Tüm Emek-Der Devrek Şube Başkanı Nilgün Osmanoğlu,  Tüm Emek-Der Gökçebey Şube Başkanı Şaban Erdioğdu katıldı. 

Basın açıklamasını Tüm Emek-Der Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu yaparak şunları söyledi:

“Zonguldak Şube Başkanı ve Batı Karadeniz Bölge Şube Başkanları olarak emeklilerin sorunlarıyla ilgili bir toplantı düzenlemek istedik. Saygıdeğer basın mensupları pazarda yangın var. Enflasyon başını almış gidiyor. Sağlıkta katsilen katkı payları kesilmesin. Ülkeyi idare edenler milyonlarca insanın teklif ve taleplerini dikkate almadılar. 31 Mart'ta gerekli dersi verdik. Eğer duyarsız kalırlarsa bir iki gün içinde seyyanen zam açıklamazlarsa ülkeyi idare edenlere Zonguldak'tan, emeğin, emeklinin başkentinden sesleniyorum. Emeklinin bedduası ağır olur. Herkesi aklıselimi hareket etmek mecburiyetinde, emekli, aç, emekli perişan. Hiçbiriniz duyarsız kalamazsınız.” 

KİT reformu ve TTK’nın özelleştirilmesinin önünün açılması ile ilgili de tepkisini sert bir şekilde gösteren Sarıoğlu, “Aynı zamanda TTK kapatılacak diye Zonguldak'ta bir hava yayıldı. TTK kapatılamaz. Kapatılamayacaktır. Bir zamanlarda ‘TTK kapansın, somon balığı üretir’ diyenler ülkede siyasi iradeleri yok oldu. Onun için herkesi sağduyuya davet ediyorum. TTK kapanamaz. Biz maden işçisinin yanındayız. Sendikasının yanındayız. Ülkeyi idare edenler karar alabilir. Onun için Zonguldak'ta sorunlar büyük. 170 bin emeklinin yaşadığı Zonguldak'ta herkes aklıselim hareket etmek mecburiyetinde.”

Emekliler Isyan Etti (1)

Emekliler Isyan Etti (2)

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma