İstanbul Yenikapı’da 2 Haziran Pazar günü, sokakta yaşayan hayvanların öldürülmesini de içeren düzenlemelere karşı çıkan yaşam hakkı savunucuları büyük bir miting düzenleyecek. Binlerce insan, bu düzenlemelere karşı çıkmak ve sokak hayvanlarının yaşam hakkını savunmak için İstanbul’da bir araya gelecek.

Zonguldak huzurevi fakiri Zonguldak huzurevi fakiri

Türkiye’nin dört bir yanından hayvan hakları savunucuları, miting için İstanbul’a akın edecek. Zonguldak’tan da hayvanseverler, başta Seda Mercan olmak üzere, hayvan haklarını savunmak için İstanbul’da olacak. Ancak Zonguldak’taki katılım oranı beklenenden düşük oldu. Hayvansever Seda Mercan, bu duruma dikkat çekerek, konunun önemine vurgu yaptı.

Seda Mercan, Zonguldak’tan katılımın düşük olmasının hayal kırıklığı yarattığını belirterek, "Yarın bu çocuklar için adalet mitingi var. Ve ben Zonguldak merkezde yirmi kişi bile toparlayamadım. Herkesin bu canların ölüme gitmelerinden daha önemli öncelikleri varmış. Oturduğunuz yerden ahlanır, vahlanırsınız artık..." dedi. Mercan’ın açıklamaları, hayvan hakları mücadelesinde toplumun duyarlılığını artırma çağrısı olarak değerlendirildi.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA