Hacıbektaşoğlu mesajında,  “30 Ağustos Zafer Bayramı, Türk milletinin bağımsızlık aşkıyla yanan yüreğinin, tüm dünyaya emsalsiz bir ders verdiği, tarihin altın sayfalarına yazılmış kutlu bir gündür” dedi.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan Büyük Taarruz, milletimizin özgürlük ve bağımsızlık iradesinin, hiçbir güç tarafından esir edilemeyeceğini kanıtlamıştır. Bu zafer, sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda Türk milletinin boyun eğmez ruhunun ve azminin zaferidir” diyerek şunları söyledi:

“Anadolu’nun dört bir yanında yankılanan bu kahramanlık destanı, sadece bir ulusun değil, tüm mazlum milletlerin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine ilham kaynağı olmuştur. Türk ordusunun ve milletimizin canı pahasına kazandığı bu büyük zafer, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı en önemli kilometre taşıdır. Bugün, bu kutsal vatan topraklarında bağımsız ve özgür yaşıyorsak, bunu 30 Ağustos 1922’de kazanılan bu büyük zafere borçluyuz.

30 Ağustos’un bizlere hatırlattığı en önemli değerlerden biri de bir milletin inanç ve kararlılıkla neler başarabileceğidir. Tarih boyunca nice zorlukları aşan bu aziz millet, 30 Ağustos’ta gösterdiği direnişle, bağımsızlık uğruna her şeyini feda etmeye hazır olduğunu bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Bugün de aynı inanç ve kararlılıkla, geleceğimize sahip çıkmak, bu kutsal mirası gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak en büyük sorumluluğumuzdur.

Evde kitli kalan bebeği itfaiye kurtardı Evde kitli kalan bebeği itfaiye kurtardı

Bu anlamlı günde, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Bize bıraktıkları bu kutsal vatan emanetini sonsuza dek koruma ve yüceltme azmiyle doluyuz. 30 Ağustos Zafer Bayramı, Türk milletinin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin onur ve gurur günüdür.  102 yıl önce kazanılan bu büyük zaferin, milletimizin azim ve kararlılıkla sürdürdüğü bağımsızlık mücadelesini bir kez daha gururla anıyor, Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum” 

Kaynak: Bülten