Tezgahlarda ballık bollaştı çeşit arttı Tezgahlarda ballık bollaştı çeşit arttı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum

(Resimli9

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Özölçer mesajında şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz 2016’da devletimiz ve milletimiz darbe girişiminin karşısında destansı bir millî iradeyle topyekûn karşı durarak tüm dünyaya, milli iradenin ve demokrasinin gücünün üstünde bir güç olmadığını tarihinden aldığı azim ve kararlılıkla göstermiştir. Yüce Türk Milleti bundan tam sekiz yıl önce demokrasimizi ve istiklalimizi hedef alan FETÖ’nün hain darbe girişimine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine millî mücadele dönemlerimizdeki atalarımızın gösterdiği aynı fedakârlık ve birlik-beraberlik ruhuyla karşı durarak darbecilerin ülkemizi parçalamalarına ve demokrasimizi yok etme arzularına geçit vermedi.

Ülkemizin tüm kurumlarında ve kuruluşlarında olduğu gibi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ailesi olarak; bağımsızlığını ve egemenliğini her şeyin üstünde tutan, vatanını ve milletini ilelebet koruyarak ülkesini ekonomi, bilim, kültür, spor, teknoloji gibi tüm alanlarda en ileriye taşıyacak millî değerlerine bağlı genç nesiller yetiştirmeye var gücümüzle devam ediyoruz. Bizler de başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olmak üzere tüm şehitlerimizin şanlı al bayrağımızın dalgalanması ve yüce topraklarımızın korunması için döktükleri kanlar ile gazilerimizin canı pahasına ortaya koydukları mücadelelere olan minnet borcumuzu ödemek uğruna üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getirmek için bilimin ışığında bir an dahi durmadan, yorulmadan çalışacağımızı belirtmek isteriz.

Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin bekasında karşılaştığımız tüm çetin mücadelelere karşı tek millet, tek vatan, tek devlet, tek bayrak ilkelerinin bilincinde olmanın gururunu yaşadığımız bugünde necip milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum. Bu kutlu günde şehitlik mertebesine ulaşan tüm şehitlerimizle birlikte vatan uğruna kadim tarihimiz boyunca canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; gazilerimize hayatlarında sağlık, mutluluk dileyerek sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” 

Kaynak: Bülten