TSO Başkanı Metin Demir, HELSİNGBORG yenilik bölgesini ziyaret etti TSO Başkanı Metin Demir, HELSİNGBORG yenilik bölgesini ziyaret etti

Zonguldak’ın Soğuksu semtinde, 73 yaşındaki İbrahim Akyürek, sahaflık kültürünü yaşatma kararlılığıyla 20 yıldır okuyuculara hizmet veriyor. Küçük ve sıcak bir dükkanda, yıllardır biriktirdiği ve İstanbul'dan getirdiği kitapları meraklı okuyucularla buluşturan Akyürek, eski zamanların unutulmaya yüz tutmuş bu geleneğini canlı tutuyor. Akyürek, binlerce kitap arasından seçkiler sunarak, edebiyatın, tarihin, sanatın ve daha birçok konunun izini süren okuyuculara aradıkları eserleri bulma fırsatı sunuyor.

Sahaflığa, uzun yıllar önce burada yaşamış, Zonguldaklı olmasa dahi Zonguldak’tan yolu geçmiş bazı kişilerin kitap yazdıklarını öğrenmesinin ardından başladığını anlatan Akyürek, kitaplara da olan ilgisiyle kentin sahaflık ihtiyacını karşılamaya karar verdiği belirtti.

İstanbul'a kitap alabilmek için sık sık gittiğini ifade eden Akyürek, ülke genelinde ise sahafçılığın yok olmaya başladığını söyledi. Akyürek, İnternetteki bilgilerin kopyalama olduğunu vurgulayarak, “Bence en iyisi kitapları okumak. Zonguldak’ta daha çok araştırma yapanların bizlerden talebi oluyor. Yani Zonguldak ile ilgili öğrencilere ödevler veriyorlar. Öğrenciler de bu ödevlerini buradaki kitaplarla yapabiliyorlar. Öğrencilere katkımızın olması mutluluk verici.” dedi.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA