Nihat Zeybekci Zonguldak Valiliği’nde Nihat Zeybekci Zonguldak Valiliği’nde

Etkinlik, Maden Mühendisleri Odası Lokali'nde gerçekleştirildi ve SES üyeleri, hastane çalışanları ile KESK'e bağlı bazı sendikaların şube başkanları ve üyeleri katılım gösterdi.

Kahvaltının ardından SES Şube Başkanı Gülçin Türkmen, sağlık çalışanlarına yönelik mobbing ve artan şiddet olaylarına dikkat çeken bir açıklama yaptı. Türkmen, "SES, sağlık çalışanlarının sesini her zaman duyuracaktır ve tüm arkadaşlarımızın bir telefon kadar yakında olduğumuzu bilmenizi isterim. Bu etkinliği dayanışma, birlik ve beraberlik amacıyla düzenledik. Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini dayanışmaya çağırıyoruz," dedi.

Ayrıca Türkmen, sağlık sektöründe mobbing, angarya çalışma, personel eksikliği ve istihdam sorunlarının giderek arttığını vurguladı. Sağlıkta şiddet vakalarının son dönemde ciddi bir artış gösterdiğini belirterek, "Son olarak Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde yaşanan olay sonrası ciddi sorunlar yaşanıyor. Birçok hastanede sağlıkçılara ciddi mobbingler uygulandığını duyuyoruz. Özlük haklarımızla ilgili çok fazla sorun yaşıyoruz. Yoksulluk sınırının üzerinde ücret talep ediyoruz ve bunu hak ediyoruz," diye ekledi.

Kahvaltı sonrası katılımcılar, Maden Mühendisleri Odası önünde toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirdi.

Ses Kahvaltı 2

Ses Kahvaltı

Ses Kahvaltı 4

Ses Kahvaltı 3

Muhabir: Ersen Berk Çelik