Zonguldak

Sokak hayvanları konusunda ikiye bölündük

Zonguldaklılar itlafa karşı, sokak hayvanlarına acıyorlar, öte yandan bunlardan korkanlar da var

Abone Ol

6 bin liralık süpürge için 96 bin lira ödedi, dolandırıldığını sonradan anladı 6 bin liralık süpürge için 96 bin lira ödedi, dolandırıldığını sonradan anladı

Türkiye, Zonguldak’ta iki kızına tecavüz eden babayı konuşuyor! Türkiye, Zonguldak’ta iki kızına tecavüz eden babayı konuşuyor!

AKP hükümetinin sokak hayvanları için katliam yasasını çıkarmasından sonra ülke genelinde protestolar başladı, Zonguldak da bu protestolardan nasibini aldı. Vatandaşların neredeyse hemen hepsi cadde ve sokaklardaki kedi köpek gibi hayvanların itlaf edilmesine karşı. Bunların sağlıklı ve hijyen şartlarını taşıyan barınaklarda muhafaza altına alınıp sahiplendirilmelerini, sadece tedavi edilemeyecek durumda olanların veteriner gözetiminde uyutulmaların isteyip rıza gösteriyorlar.

Ancak bazı vatandaşlar da kentin ana caddeleri ile mahalle aralarında toplu halde yaşayıp sürü içgüdüsü kazanmış olan köpek sürülerinden korkuyorlar da.

Günün erken saatlerinde işlerine giderken ya da akşam geç saatlerde evlerine dönerken karşılaştıkları köpek sürülerinden korktuklarını belirten vatandaşlar “bir ay içinde okullar da açılacak, hükümetin saçma sapan uygulamaları yüzünden kış saatine geçilemediği için çocuklarımız sabahın köründe güneş doğmadan evden çıkıyorlar, aklımız da onlarda kalıyor” şeklinde görüş belirtip “bir çözüm bulunması gerek ama bu katletmek olmamalı” diyerek akılcı ve mantıklı önlemler alınmasını istiyorlar.