Zonguldak Belediye Meclisi Haziran ayı meclis birleşim toplantısı Cuma günü yapıldı.  Gündemin 2’inci İşletme Müdürlüğü’nün 20.05.2024 tarihli ve 104630 sayılı, Zonguldak Belediye Başkanlığı 2024 Mali Yılı Gelir Tarifesinin, Belediye Hizmet Tarifeleri bölümünde yer alan "Kara Taşıt Araçları Çalışma İzni ve Katlı Otopark Aylık Aidat Ücreti ve Açık Otopark Ücret Tarifelerinin güncellenmesi hakkındaki yazısı görüşüldü. Madde de 5393 sayılı Belediye kanunu 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu ve Belediye Meclisi M, S,T plakalı araçlara yüzde 900’e varan zam oy çokluğu ile kabul edildi.

Halk pazarına ilgi arttı, yüzler güldü Halk pazarına ilgi arttı, yüzler güldü

Halkın tepkisini alan zam oranları ile ilgili Kapuz Plajı açılışında konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, “Bunları bizim cebimizden karşılayacak halimiz yok.” dedi.

Başkan Erdem, “Siyasi kaygılar taşıyaraktan insanlar burada yapmamışlar belli ki onları güncellememiz lazım. Günlük koşullarına uydurmamız lazım. Bu ekonomik bozukluklarda ülkemizin de içinde bulunduğu farkındayız ve Zonguldak'ta aynısı var. Bunu tabii ki bizim ceplerimizden karşılayacak halimiz yok. Bu giderleri bizim mutlaka toplamamız lazım. Belediyemizin gelir tarihi güncellememiz lazım. Onu yapmaya çalışıyoruz. Geçmişte zam yapılmaması bugün yüzde iki yüzden üzerinde olması anlamına gelmiyor. Güncellenseydi bugün bunları konuşmayacaktık.” dedi.

Tahsin Zam Açıklaması 2

Muhabir: Sertaç Özdemir