Zonguldak

Tezgahın kralı palamut herkesin yüzünü güldürdü

Balık satışlarından balıkçılar da vatandaş da memnun

Abone Ol

Denizlerde balıkçıların ağları palamut ile dolup taşıyor. Tezgahlardaki palamut bolluğu hem vatandaşı hem de balıkçıların yüzünü güldürüyor.

Bilindiği gibi 1 Eylül’de saat ’00.00’ı göstermesiyle birlikte tüm Türkiye'de olduğu gibi Zonguldak’ta da balıkçılar ‘Vira Bismillah' diyerek denize açılmışlardı. Verilen bilgilere göre balıkçılar av yasağının kalktığı ilk günden bugüne kadar tonlarca palamut yakaladı. Daha önce tezgahlarda fiyatı 200 TL'yi aşan palamut, ilk gün 100 TL'ye inmişti. Gün geçtikçe artan palamut, artan avla birlikte tanesi 50 TL'den tezgahlarda yerini aldı. Zonguldak’ta tezgahlarda  vatandaşların daha ucuz bir şekilde palamut yiyebilmesi için 3 tane palamutun 100 TL'den satıldığı gözlendi. Palamutun bolluğu hem vatandaşın hem de balıkçının yüzünü güldürüyor.

ZONGULDAK'TA ESNAF DA VATANDAŞ DA MEMNUN

Bu yıl palamut hem vatandaşı hem de balıkçıları sevindirdiğini vurgulayan bir balıkçı, “Deniz palamut kaynıyor. Bol bol palamut var. Hatta paket yapıyoruz şehirlerarasına gönderiyoruz. Palamutlar güzel. Şu anda palamut denizde bol. 2-3 ay daha böyle gider gibi gözüküyor. Hava şartlarına göre değişebilir tabi. Bu balık göç balığıdır. Palamut tezgahlarımızda hâkim. Azar azar hamsi, istavrit geliyor. Ama hamsi pahalı, kilosunu 250 liradan satıyoruz. Vatandaşımızın balık talebi güzel. Beklentilerimiz şu an çok iyi. Palamut bittikten sonra artık istavrite döner. Çinakop olur. Şu anda gerçekten palamut bolluğu var. Gerçekten tezgahlarımız dolu” ifadelerini kullandı.