Uyuşturucu operasyonu! 21 şüpheli yakalandı, 8'i Beycuma cezaevine gönderildi Uyuşturucu operasyonu! 21 şüpheli yakalandı, 8'i Beycuma cezaevine gönderildi

Zonguldak Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’a seslenerek emekliye sahip çıkmasını istedi.

Zonguldak Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’a seslenerek 65 yaş üstü vatandaşlardan ücret alınmasına tepki göstererek alınan kararı gözden geçirilmesini istedi. Emeklinin mağdur edildiğini ifade eden Topaloğlu, “ Biliyorsunuz, Kilimli Belediyesi seçimden önce emekli vatandaşlardan kart parası olarak 200 TL istiyordu. Sonradan biz girişimde bulunduk ve seçim olması nedeniyle belediye başkanımız o kart ücretlerini iptal etti. Ancak, seçim bitti ve seçim bittikten sonra zaten zamlar gelmeye başladı. Şimdi Kilimli otobüs işletmesi, yani o halk otobüslerini işleten firma, basına şöyle bir açıklama yaptı: "25 Temmuz'dan sonra yolcuları 65 yaş ve üzeri yolcuları, engelli yolcuları ücretsiz taşımayacağız. İndirimden faydalanmak isteyenler indirimli kart almaları gerekecek. Bu açıklamayı kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu vatandaşın temel hakkıdır. Belediyeler, özel halk otobüslerini ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren esas şey şu: Belediye bu taşıma hizmetini yapmak zorunda. Belediye, bir şekilde bu vatandaşları ücretsiz taşıyacak. Bu vatandaşın en doğal hakkıdır. Kilimli Belediye Başkanımız, geçmiş dönemde de belediye başkanıydı ve aynı zamanda iktidar partisinin belediye başkanıdır. Başkanımızı buradan bir kez daha uyarıyoruz, böyle bir şeye asla izin vermemelidir. Nüfus yenileme gibi bahanelerle yapılan açıklamalar kabul edilemez. Özel halk otobüslerinin taşıma kapasitesi, belediyeyle onların arasındaki bir meseledir. Biz, 65yaş üstü ve engelli yurttaşlarımızın ücretsiz olarak taşınmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Murat Barutçu