Yaz ayları olanca sıcaklığı ile sürerken Zonguldak insanı kendilerine sunulan Kapuz plajının kısıtlı olanaklarıyla yetinmek zorunda. Kapuz plajına ilave olarak düşünülen Orta Kapuz ve Tersane plajlarının revize edilmeleri ise yılardır projelerde ve düşüncelerde kalmış bir senaryo. Seçimden seçime insanımızın önüne bir avuç yem misali atılıyor.

Öte yandan yaz ve tatil olanaklarından yararlanmak için turizmin camping, karavan veya çadır turizmi çeşitleri ise burada bilinmiyor, bilenler ise bunu uygulayacak yer bulamıyor. Bizi yönetenlerin aklına da böyle bir turizm için proje yapmak, yapacaklara yer göstermek gelmiyor.

Öte yandan turizm konusunda bizim yörenin insanları da bilinçsiz ve vandallık sergileyen tipler olarak karşımıza çıkıyor.

Buna örnek olarak da piknik alanlarını çöplerle kullanılamaz hale getirmek, kent içindeki gezi alanlarını pet şişe, içki kutuları ve içleri çöp dolu naylon poşetler gibi atık maddelerle doldurmak olaylarını gösterebiliriz.

Halk pazarına ilgi arttı, yüzler güldü Halk pazarına ilgi arttı, yüzler güldü

Ülkenin başka kentlerinde görülmeyen böyle kirlilik neden bizim kentimizde görülüyor anlamak da olası değil. Yol kenarlarına dikilen ağaç fidanlarını bile kıran, parklardaki oturma yerlerini parçalayan, oyun alanlarına zarar veren Vandalların şimdiye kadar neden tespit edilip soruşturulmadıkları da ayrı bir konu.

Tüm bu olumsuzluklar karşısında turizm olayının Zonguldak’a uğramasını beklemek ise safdillik. Zaten uğramak istese de ne bu kente sefer yapan gemi ve tren turları var, ne uçak ve otobüs turları. Hasbelkader Zonguldak’a yolu düşecekleri ise yukarıda saydığımız olumsuzluklar ile haftada iki gün erkeklere kapatılan kentin tek plajı karşılıyor.

Kent merkezinde yiyip içme olayı ise ne yazık ki geçmişte kalan tatlı bir anı. Her konuda olduğu gibi turizm konusunda da geriye giden Zonguldak beceriksiz yönetimlerin ilgisizliklerine terk edilmiş durumda.

Muhabir: Sermet Aksu