TÜRK-İŞ'in "Zordayız Geçinemiyoruz" sloganıyla başlattığı eylem süreci kapsamında, 20 Ağustos 2024 Salı günü saat 12.30'da Zonguldak Madenci Anıtı'nda bir basın açıklaması düzenlendi. TÜRK-İŞ Zonguldak Temsilcisi Aysel Yüksel Kocabaş tarafından yapılan açıklamaya, sivil toplum örgütleri, dernekler ve sendika temsilcileri ile üyeleri katıldı.

Açıklamada, hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, adaletsiz vergi sistemi, işsizlik, güvencesiz çalışma koşulları ve kayıt dışı istihdam gibi sorunların toplumu, özellikle işçileri, olumsuz etkilediği vurgulandı. Kocabaş, "Toplumun büyük kesimi geçim sıkıntısı çekiyor. Büyükşehirlerde kira fiyatları 15 bin liranın üzerine çıkmış durumda. Yüksek enflasyon, işçilerin alım gücünü hızla düşürüyor." dedi.

Kocabaş ayrıca, işçilere ve emeklilere yapılan düşük zamların, gelir dağılımındaki adaletsizliği daha da derinleştirdiğini belirtti. Gelir vergisi tarifelerinin acilen güncellenmesi gerektiğini ifade ederek, "Vergi adaleti sağlanmadan gelir adaleti sağlanamaz" dedi.

Toplantıda, kıdem tazminatı tavanının brüt asgari ücretin 7,5 katına çıkarılması talebi dile getirilirken, çerçeve anlaşma protokolü kapsamında imzalanan toplu iş sözleşmelerinde yaşanan sorunlara da dikkat çekildi. Sosyal güvenlik sistemindeki sorunlar da gündeme getirilerek, emekli aylıklarının düşüklüğü ve emeklilik başvuru farklarının işçileri mağdur ettiği belirtildi.

TÜRK-İŞ’in mücadeleyi sürdüreceği, özellikle taşeron işçiliğin sona erdirilmesi ve işçilerin haklarının korunması konularında kararlılık vurgulandı.

Zonguldak’ta Afgan cinayetinde organ kaçakçılığı iddiaları! Nourtani’nin böbreği nerede? Zonguldak’ta Afgan cinayetinde organ kaçakçılığı iddiaları! Nourtani’nin böbreği nerede?

Türk Iş Basın Açıklaması 2

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma