Eylem Ertuğrul’dan Maden Arama tepkisi: “Halkımızın yanındayız” Eylem Ertuğrul’dan Maden Arama tepkisi: “Halkımızın yanındayız”

Son günlerde çeşitli iddialarla gündeme gelen 100. Yıl Tesisleri ile ilgili Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu basın mensubunun sorusuna karşılık açıklama yaptı. Vali Hacıbektaşoğlu, “İşletmelerin tam anlamıyla faaliyetlerini yürütemediklerini de görüyoruz ve buna razı değiliz.” dedi.
Süreci yakından takip ettiklerini ifade eden Vali Hacıbektaşoğlu, “Orada bir bakış açısı var, yıllardır süren bir süreç söz konusu. Arkadaşlar, biz bu süreci yakından takip ediyoruz. Belli dönemlerde amacımıza ulaştık. İyi niyetle kuruldu ve bu süreçleri değerlendiriyoruz, ancak geçmişe baktığımızda çok zaman geçtiğini görüyoruz. Sürecin başında, oranın çalıştırılması için özel idare devreye girmiş, sonra tekrar özel idare devreden çıkmış. Tabii o vakfın yönetiminde, hazine arazisi özel firmalara turizm amacı tahsis edilmiş. O süreç kendi aralarında. Tesisin sosyal amaçları doğrultusunda işletilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ancak bu işletmelerin tam anlamıyla faaliyetlerini yürütemediklerini de görüyoruz ve buna razı değiliz.” dedi.
Öte yandan Hacıbektaşoğlu,  konuyla ilgili olarak, “Bugüne kadar süreci gördükten sonra tekrar buraya girebilmemiz mümkün değil. Bu konuda, ilimizin siyasetinde de tartışıyoruz. Sayın milletvekillerimizle bu durumu açık yüreklilikle paylaştık ve kendilerine de önemini ifade ettik. Biz bu tartışmanın devam etmesinden yana değiliz. Burası sağlık, eğitim ve sosyal hedeflere uygun olarak kamu ya da özel sektöre tahsis edilmelidir. Bu durumu ilgili bakanlıklar ve kurumlara da ifade ettik. Kamuoyuna da buradan belirtmek istiyorum: Sürecin hukuki bir boyutu var, henüz tamamlanmadı. Ama en azından yani mümkünse bu tahsil iptali ama mümkün değilse bu tahsil yenilenmemesini talep ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma