Spor

Yeni Cüneyt Çakır’lar, Fırat Aydınus’lar neden Zonguldak’tan çıkmasın!

Son başvuru 24 Mayıs olarak belirlendi... 3 gün sürecek kurs ücretsiz olacak

Abone Ol

Zonguldak’ta, İl Hakem Kurulu tarafından ücretsiz Aday Hakem Kursu açılacak. Kadın ve erkek 16 ila 30 yaş aralığını kapsayan kursa son başvuru tarihi 24 Mayıs Çarşamba olarak belirlendi.

Mevcut birçok hakemin iş ve özel sebeplerden dolayı şehirden ayrılması ya da hakemliği bırakması nedeniyle kadrolarda oluşan hakem açığını kapatmak isteyen İl Hakem Kurulu, Merkez Hakem Kurulu’nun onayı doğrultusunda açacağı kursun detaylarını belirledi.

26, 27 ve 28 Mayıs tarihleri arasında yapılacak kurs, 24 Mayıs’ta sona erecek son başvuru tarihinden bir gün sonra Gençlik Spor İl Müdürlüğü konferans salonunda yapılacak mülakatla başlayacak.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) talimatlarına göre belirlenen yaş aralığındaki hakem adayları, kural bilgilerine dair sözel anlatımın ardından yazılı ve pratik uygulamalara tabi tutulacak.

Kursu başarıyla noktalayan aday hakemlere ilişkin İl Hakem Kurulu tarafından hazırlanacak dosyalar, en son noktada Merkez Hakem Kurulu’nun onayına sunulacak. MHK’nın onayı üzerine “aday hakem” unvanı kazanacak hakemler, Zonguldak’ta yerel düzeyde oynanacak amatör lig müsabakalarında görev almaya başlayacak. Kurs sayesinde genişlik kazanacak hakem kadrosu, aynı gün içinde peş peşe görev yapmak zorunda mevcut hakemlerin yükünü hafifletecek.

ADAYLARDA ARANILAN KRİTERLER BELLİ OLDU

Zonguldak İl Hakem Kurulu kursa katılmak isteyen adaylarda aranılan kriterleri açıkladı. Daha geniş kitlelere ulaşıp aday katılım sayısının artmasını amaçlayan Kurul, kriterleri tek tek ve anlaşılır bir şekilde hazırladığı afişte belirtti.

Sosyal medya hesaplarında paylaşılan afişte, adaylarda aranan şartlar ve iletişime dair bilgilere yer verildi.

Katılım şartları, “16 ila 30 yaş aralığında olmak”, “en az lise mezunu veya okuyor olmak”, “erkek adaylar için en az 1.75 cm boyunda olmak”, “kadın adaylar için en az 1.60 cm boyunda olmak” ve “16 ile 18 yaş aralığındaki adaylar veli muvafakatnamesiyle başvuru yapabilir” maddeleriyle sıralandı.

Katılım yapacak adaylar, ad soyad, tc kimlik no, doğum tarihi, gmail adresi, son öğrenim durumu, meslek, telefon numarası ve ikametgah adres bilgilerini sırasıyla yazıp 0 506 277 95 30 no’lu telefondan İl Hakem Kurulu Hakem Atama Sorumlusu Davut Özen’e ulaştırabilecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ