İsrail'in Gazze saldırılarının birinci yıl dönümü dolayısıyla Zonguldak'ta Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi.
Filistin'e Destek Platformu tarafından 81 ilde eş zamanlı düzenlenen yürüyüş Zonguldak'ta İstasyon Caddesi'nde başladı.
Yürüyüş boyunca "Her yer Gazze her yer direniş", "Zonguldak’tan Gazze’ye direnişe bir selam", "Nehirden denize özgür Filistin" şeklinde sloganlar atıldı. Madenci Anıtı'nda sona eren yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı.
Eğitim-Bir Sen Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Saadetin Dede, topluluk adına yaptığı açıklamada, dünyanın kör ve sağır olduğunu ifade ederek, bu suskunluğun soykırımcı İsrail'i cesaretlendirdiğini belirtti.
Dede, Batılı emperyalist güçlerin, İslam’a ve Müslümanlara karşı düşmanlıklarını, İsrail aracılığıyla gerçekleştirdiğini söyleyerek, "Tarihin hiçbir döneminde ve dünyanın başka hiçbir yerinde katilin soykırımcının bu kadar desteklendiği başka örnek yoktur. Söz konusu Müslümanlar olunca bugüne kadar iddia ettikleri demokrasi, insan hakları, özgürlük dili gibi bütün değerlerini çiğnemeleri bundan. Kendilerinin dışındakilere 'insanımsı' diyebilecek kadar insanlıktan çıkmış bir ırkçı rejim ve inançla karşı karşıyayız. Aklın, idrakin ve vicdanın rafa kalktığı bu kör inanç emperyalizminin desteğiyle dünyayı bir cehennem çukuruna sürüklüyor." şeklinde konuştu.
Saadettin Dede, Siyonist rejimin Lübnan’a saldırıları ile bölgeyi ateşe vermeyi planladığını vurgulayarak, "Batılı başkentlerde alkışlanan katil Netanyahu yönetimindeki Siyonist İsrail 7 Ekim'den bu yana 17 bini çocuk, 11 bin 500 kadın olmak üzere 42 bin masum Filistinli katletti. Bunlar resmi rakam. 97 binden fazla yaralı, on binlerce kayıp var." dedi.
Yürüyüşe, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Zonguldak Filistin 6 10 1-1

Satılmış Gebeş'ten Uyarı Satılmış Gebeş'ten Uyarı

Zonguldak Filistin 6 10-1

Zonguldak Filistin 6 10 11-1

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma