Zonguldak Taekwondo antrenörü Kadir Bölükçü’nün yetiştirip Milli seviyeye taşıdığı Elif Oral Türkiye Şampiyonu oldu. Tatamide, 57 kilo sıkletinde boy gösteren Oral, rakiplerini tek tek devirip hedeflediği altın madalyaya uzandı.

Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun 2024 yılı faaliyetleri kapsamında düzenlediği Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonası 9-14 Temmuz tarihleri arasında Sivas’ın ev sahipliğinde yapıldı. Kısa bir süre önce hayatını kaybeden taekwondocu Sıla Medine Kavurat’ın adının verildiği şampiyonaya, Türkiye geneli 76 ilden 760’ya yakın kulüpten 4000’in üzerinde sporcu katıldı. Sivas Taha Akgül Spor Salonu’nda 6 gün boyunca büyük bir heyecana sahne olan Taekwondo Şampiyonası’nda, Zonguldak’ı, Toga Spor Kulübü’nden 57 kilo sıkletinde Elif Oral temsil etti. Oral, eleme, çeyrek ve yarı final karşılaşmalarının ardından finalde karşılaştığı Kayseri Emniyet Spor Kulübü’nden Yaren Özpınar’ı mağlup ederek Türkiye Şampiyonu oldu.

Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba hayatını kaybetti Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba hayatını kaybetti

Kürsünün bir numaralı basamağına çıkan Kadir Bölükçü’nün öğrencisi, Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından takdim edilen altın madalyayı, büyük bir gururla boynuna astı. 

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, 57 kiloda şampiyon olan Elif Oral ve diğer şampiyon sporcuları kutlarken, Türk taekwondosunun mevcut altyapı oyuncularıyla başarıdan başarıya koşacağına inandığını belirtti.

Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, taekwondodaki bu başarı üzerine yaptığı paylaşımda, “Sivas ilinde yapılan Taekwondo Minikler Türkiye Şampiyonası’nda, 57 kilo sıkletinde Türkiye Şampiyonu olan Elif Oral ve antrenörümüz Kadir Bölükçü’yü tebrik ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ