Zonguldak, badminton sporunda adını duyurmaya devam ediyor. Antrenör Mustafa Danacı’nın altyapıdan yetiştirip elit düzeye taşıdığı Zeynep Değirmenci, 11-14 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’un ev sahipliğini yaptığı ve 9 ülkeden üst düzey sporcunun katıldığı U17 Open Uluslararası Badminton Turnuvası’nda, karşılık çiftler kategorisinde 3’üncü olarak kürsüye çıktı.

Yine aynı turnuvada boy gösteren Elanur Taşkıran ile Zeynep Sumeyye Sarsık, tek bayanlar kategorisinde 8’inci oldu. Uluslar arası turnuvada ilk 10 içinde yer almak, en az madalya kazanmak kadar önemli bir başarı. Bu başarı üzerine Taşkıran ile Sarsık, Badminton Milli Takım kadrosuna dahil edildi.

Antrenör Mustafa Danacı, uluslararası bir özelliğe sahip turnuvada, Zonguldak’ı başarıyla temsil ettiklerini belirterek, bu başarıların artarak devam edeceğini ifade etti.

Metroda tanıştılar beraber maça gittiler; 57 yıl sonra maç heyecanı Metroda tanıştılar beraber maça gittiler; 57 yıl sonra maç heyecanı

Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, İstanbul’da 9 ülkeden sporcuların katıldığı uluslararası turnuvada derece elde eden Zeynep Değirmenci, Elanur Taşkıran ile Zeynep Sumeyye Sarsık’ı ve antrenör Mustafa Danacı’yı kutladı. Son dönemde büyük bir ivme yakalayan badmintondaki yükselişten memnun olan Yüksel, Gençlik Spor olarak büyük destek verdikleri sporcuların uluslararasında kürsüye çıkması ve Milli takım kadrosuna girmelerinin Zonguldak adına çok önemli bir başarı olduğunu, bu başarıların devamının geleceğine hiç şüphesi olmadığını dile getirdi.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ