Zonguldaklı binlerce kişinin aralarında imza toplayarak Zonguldak Belediyesine “ünlü futbol insanı Halil Güngördü’nün isminin bir spor tesisi ya da başka türlü yaşatılması” girişimi bilindiği gibi bazı polemiklere de neden olmuştu.

Bu çerçevede konuyu  yokuşa sürer gibi tutum ve davranış içine girdiği öne sürülen CHP İl Başkanının “Her önüne gelenin ismini bir yerlere vermeye mecbur değiliz” gibilerden ve kendini de belediye yönetimi sayarak verdiği  belirtilen yanıt bu konuyu gündeme taşımış olan “Zonguldak Hepimizin Platformu” üyesi binlerce Zonguldaklıyı üzmeye devam ediyor. Bu şekilde sarf edildiği öne sürülen sözler Zonguldak kamuoyundaki yerel basın organlarında yer almış ve yalanlanmamıştı.

Zonguldak’ta denizde hortum görüntülendi Zonguldak’ta denizde hortum görüntülendi

Belediye adına konuştuğuyaptığı  açıklamalarla gündeme gelen CHP İl Başkanından bu konuda bir tekzip bekleniyor. Platforma sözcüsü Dr. Tunç Çelebi, il başkanından bu konuda bir tekzip beklediklerini belirterek  “İlimizin sembol milli sporcusu Sn. Halil GÜNGÖRDÜ' nün  Zonguldak'ta bir alana, sokağa vb. yere adının verilmesi istemine karşın (....bizim işimiz her başvuranın adını bir yerlere vermek değil…)  diyerek görüşünüzü beyan ediyormuşsunuz” şeklinde bir uyarı yapmış ve tekzip beklediklerini açıklamıştı.

Dr. Çelebi tekzip beklentilerinin neredeyse 10 günü bulduğunu sosyal medyadan yaptığı bir açıklamayla vurguladı ve binlerce Zonguldaklının beklentisi için ellerinde CHP Genel Merkezine başvurmaktan başka çare kalmadığını, tekzibin oradan gelmesini umduklarını belirtti.

Muhabir: Sermet Aksu