Zonguldak

Zonguldaklılar, Mevlid Kandili’nde zulümlerin son bulması için dua etti

Zonguldaklılar, Gazze ve Dünyanın dört bir yanındaki zulümlerin son bulması için dua etti

Abone Ol

Zonguldak’ta, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğum günü olan Mevlid Kandili dolayısıyla camilere akın eden vatandaşlar, Gazze ve dünyanın dört bir yanında Müslümanlara yönelik devam eden zulümlerin sona ermesi için ellerini semaya açarak dua etti.

Mevlid Kandili'nde Zonguldak Camileri Doldu Taştı

Mevlid Kandili’nde, Zonguldak’ta genç, yaşlı her yaştan insan camilere akın ederek geceyi ibadetle geçirdi. Camilerde Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Zonguldak Uzun Mehmet Camii’nde düzenlenen özel programda, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (SAV) övgüler ve yüceltmeler içeren ilahiler ve kasideler seslendirildi. Ayrıca, Kur’an-ı Kerim tilaveti eşliğinde Mevlid Kandili coşkuyla idrak edildi.

Zonguldaklılar, Mevlid Kandili’ni Dua ile Geçirdi

Uzun Mehmet Camii'ne akın eden Zonguldaklılar, Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim’i dinleyerek geceyi huşu içinde geçirdi. İbadetlerine devam eden cemaat, Hz. Muhammed’i anmanın ve Mevlid Kandili’ni karşılamanın huzurunu yaşadı. Gece boyunca dualar edilirken, zulme uğrayan Müslümanlar için de dileklerde bulunuldu.

Zonguldaklılar Zulümlerin Son Bulması İçin Dua Etti

Uzun Mehmet Camii İmamı Nizamettin Dereli, kandil gecesine özel konuşmasında, “Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın doğumunun 1453. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Bu mübarek gecede toplanan cemaatimize Rabbim rahmet, bereket ve mağfiret ihsan eylesin. Yaptığımız duaların, dünyanın dört bir yanında zulüm gören Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını niyaz ediyorum,” ifadelerini kullandı.

Kandil Simidi Dağıtıldı

Yatsı namazının ardından, cemaate kandil simidi ikram edilerek bu mübarek gece paylaşmanın ve birlik olmanın sembolü olarak tamamlandı.