İlgili eğitim kademesine giriş yaşında olan bir kişinin, belirtilen eğitim kademesinde geçirmesi muhtemel örgün eğitim süresini ifadesi eden Muhtemel Eğitim Süresi; ilkokul-yükseköğretim eğitim seviyesi için 2023 yılında 17,9 yıl oldu. İlkokul çağındaki bir bireyin ortaöğretimi tamamlayana kadar eğitimde geçirmesi muhtemel süre 12,3 yıl olarak hesaplandı. Okul öncesi eğitimde ise bu süre 1,6 yıl oldu.

Zonguldak’ta 2023 yılında muhtemel eğitim süresi ilkokul-yükseköğretim eğitim seviyesi için 17,7 yıl, ilkokul çağındaki bir bireyin ortaöğretimi tamamlayana kadar eğitimde geçirmesi muhtemel süre 12,2 yıl, okul öncesi eğitimde muhtemel eğitim süresi ise 1,6 yıl oldu.

Müsabaka bitti: Zonguldak Spor puanla dönüyor Müsabaka bitti: Zonguldak Spor puanla dönüyor

Karabük’te 2023 yılında muhtemel eğitim süresi ilkokul-yükseköğretim eğitim seviyesi için 19,7 yıl, ilkokul çağındaki bir bireyin ortaöğretimi tamamlayana kadar eğitimde geçirmesi muhtemel süre 12,4 yıl, okul öncesi eğitimde muhtemel eğitim süresi ise 2,0 yıl oldu.

Bartın’da 2023 yılında muhtemel eğitim süresi ilkokul-yükseköğretim eğitim seviyesi için 17,8 yıl, ilkokul çağındaki bir bireyin ortaöğretimi tamamlayana kadar eğitimde geçirmesi muhtemel süre 12,3 yıl, okul öncesi eğitimde muhtemel eğitim süresi ise 1,7 yıl oldu.

Kaynak: Bülten