Zonguldakspor'un efsane futbolcuları arasında yer alan Halil Güngördü nam-ı diğer Riva Halil, kızı Ahu Güngördü’yle birlikte Zonguldak’a geldi. Yıllarını verdiği Zonguldak’ta anılarını tazeleyen efsane futbolcu, Zonguldakspor’da beraber futbol oynadığı eski takım arkadaşları, dostları ve sevenleriyle sohbet etti.

1973-1974 sezonunda 2. Ligde şampiyon olarak Türkiye 1. Futbol Ligi’ne şimdiki adıyla Süper Lige çıkan Zonguldakspor’un değişilmez futbolcuları arasında yer alan ve “2. Ligden A Milli takıma seçilen ilk futbolcu” olma unvanına sahip Halil Güngördü, 21 Haziran Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıldönümünde, Zonguldaklı Tunç Çelebi’nin organize ettiği organizasyon kapsamında Zonguldak’a gelerek eski takım arkadaşları, dostları ve sevenleriyle hasret giderdi.

Zonguldak Teniz Deniz İhtisas Kulübü Kortları’nda düzenlenen organizasyonda Riva Halil’e, kızı Ahu Güngördü eşlik etti. Organizasyona il dışında yaşayan çok sayıda Zonguldaklı da katıldı.

1966-1970 ve 1973-1975 sezonlarında forma giydiği Zonguldakspor'daki futbolculuk geçmişinde 168 resmi müsabakada 71 gol atarak efsane isimler arasına giren Halil Güngördü’yü, Zonguldak ziyareti sırasında kırmızı-lacivertli renklere gönül veren taraftarlar da yalnız bırakmadı. Bu sırada Güngördü’ye yakın ilgi gösterilip Zonguldakspor’da oynadığı dönemde çekilen fotoğraflardan oluşturulan kartpostal hediye edildi.

“ZONGULDAKSPORLU OLMAK BİR AYRICALIKTIR”

Zonguldak’ta olmaktan dolayı son derece mutlu olan Halil Güngördü, yaptığı davetlilere hitaben yaptığı konuşmada, “Zonguldakspor’da oynamak, Zonguldaksporlu olmak bir ayrıcalıktır. Bu bambaşka bir şey. Ben Zonguldaklıyım. 3,5 yaşındayken annem-babam buraya geliyorlar. Ben burada doğmadım ama sonrasında burada doğmuş gibi oldum. Okula burada gittim, burada futbolcu olduk. Eskişehirspor’a transfer oldum, yurt dışında maçlar oynadım. Bunların hepsi Zonguldakspor sayesinde oldu. Sonrasında yine Zonguldakspor’da teknik direktörlük yaptım. Zonguldak’ın ve Zonguldakspor’un yeri bende ayrı.” dedi.

İSMİNİN SPOR TESİSİNDE YAŞATILMASI İSTENİYOR

Öte yandan, 1974-1975 sezonunda Zonguldakspor’da nokta koyduğu futbolun ardından teknik direktörlüğe geçiş yapan ve 1979-1980 ve 1983-1984 sezonlarında Zonguldakspor başta olmak üzere 16 farklı takımı çalıştıran Halil Güngördü’nün isminin, Zonguldak’ta herhangi bir spor tesisine verilmesi gündemde.

“Halil Güngördü’ye vefa” adı altında Tunç Çelebi’nin Zonguldak Belediyesi nezdinde yaptığı girişimler ve Halil Güngördü’yü sevenlerin kısa bir süre önce başlattığı imza kampanyasıyla devam eden sürecin olumlu neticelenmesi bekleniyor.

Önceki dönem AK Parti’li Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile mevcut CHP’li Belediye Başkanı Tahsin Erdem’e arz edilen konu bugün ki organizasyonda bir kez daha gündeme geldi.

Şampiyonluk hedefleyen Terakkispor, Mustafa Göktaş’ı teknik direktörlüğe getirdi Şampiyonluk hedefleyen Terakkispor, Mustafa Göktaş’ı teknik direktörlüğe getirdi

“BU BİR VEFA BORCUDUR”

Konuya dair sorulan soru üzerine bilgilendirici açıklamada bulunan Tunç Çelebi, “Halil Güngördü Türk futbolunda tarihe geçen bir kişiliktir. Türkiye’de ilk defa 2. Lig’den bir futbolcu A Milli takıma davet edilmiştir. Zonguldakspor denilince akla ilk gelen isimlerden biri Halil Güngördü’dür. Bu kentin Halil Güngördü’ye bir vefa borcu olduğunu düşünüyorum. Riva Halil, Zonguldak için bir semboldür. Bu insanların ismi hayattan göçmeden önce yaşatılmalı. Burada onlara hem vefa borcumuzu göstermemiz, hem de mutlu etmemiz lazım. Bu konuda ben girişimlerde bulunmuştum. Kentte de arkadaşlar imza kampanyası başlatmışlar. Umarım sinerjik etki yapar ve bu konuda gerekli işlemler yapılır. Netice olarak insanlar mutlu olacak ve bu kent Halil Güngördü’ye vefa borcunu yerine getirmiş olacak.” şeklinde konuştu.

“ÇOK MUTLU OLURUM”

İsminin spor tesisinde yaşatılması adına yapılan girişimlerden haberdar olan Halil Güngördü, “Adımın burada bir spor tesisine verilmesi için kampanya başlatıldığını öğrendim. Bu bana büyük bir gurur verdi. Zonguldak’ı seven biri olarak, adımın Zonguldak’ta bir spor tesisine verilmesi beni fazlasıyla mutlu eder” dedi.

“GÜNGÖRDÜ AİLESİ OLARAK GURUR DUYARIZ”

Halil Güngördü’nün kızı Ahu Güngördü, babası adına yapılan organizasyon ve isminin kentte bir spor tesisine verilmesinin gündeme getirilmesine ilişkin, “Bu kadar değerli insanın babamın etrafından toplanması bana gurur verdi. Babam da şuan çok mutlu. Babamın isminin Zonguldak’ta bir spor tesisine verilmesi gündeme gelmiş. Olursa çok gurur verici olur. Verilecek mi, verilmeyecek mi bilmiyorum ama eğer verilirse bize de sürpriz olacak. Bundan çok büyük gurur duyarız. Bunu kelimelerle tarif edemem. Babamın cep telefonu numarası 67 rakamıyla dolu. Her yerde Zonguldaklı olduğunu söyler. Zonguldak aşığı. Buradaki insanları, buradaki anılarını çok anlatır. Zonguldak’ın şampiyonluklarından, Kilimli’den çok bahseder. Her şekilde Zonguldak anıları var. Zonguldak’ın babam için önemini, bugün burada daha iyi anladım” şeklinde ifadelerde bulundu.

SPOR SERVİSİ

9 H9 A42439 H9 A42059 H9 A42209 H9 A41899 H9 A41979 H9 A41579 H9 A41829 H9 A41559 H9 A41479 H9 A4151

Editör: Hüseyin EKİNCİ