Şampiyonluk hedefleyen Terakkispor, Zonguldak Kömürspor’dan Mustafa Göktaş’ı teknik direktörlüğe getirdi Şampiyonluk hedefleyen Terakkispor, Zonguldak Kömürspor’dan Mustafa Göktaş’ı teknik direktörlüğe getirdi

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin yeni takımı Zonguldakspor Basket 67’nin destek arayışları sürüyor.

Karadeniz bölgesinin kadın basketbolundaki tek temsilcisi olan üstelik hiç borcu olmayan kulübün, yüksek bütçeler gerektiren lige katılabilmesi için sponsor desteğine ihtiyaç var. Sponsorluk yöntemi, mevcut şartlar doğrultusunda son Avrupa şampiyonu Fenerbahçe ile Galatasaray ve Beşiktaş gibi büyük kulüplerin uzun yıllardır uyguladığı bir yöntem.

Kuruluşunun ardından peş peşe yaşadığı şampiyonluklar üzerine ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükselerek “Emeğin Başkenti Zonguldak”ı Süper Lige taşıyan Zonguldakspor Basket 67, bu yönüyle şehrin katma değerini yukarıya çıkardı.

Zonguldak’ı bir anda Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi büyük kulüplerle yarışır bir şehir pozisyonuna getiren Zonguldakspor Basket 67’ye Avrupa hakkı bile doğdu. Avrupa’yı şimdilik bir kenara koyan kırmızı-lacivertli kulüp, ilk etapta “kadınlar kategorisinin en üst düzey profesyonel ligi” olma özelliğine sahip lige katılabilmenin yollarını arıyor.

Eylül ayında başlayıp Mayıs 2025 tarihinde sona erecek ligde var olabilmek adına 40-50 milyon TL arasında değişen bir bütçeye ihtiyaç duyan Zonguldak temsilcisi, şehrin dinamiklerinin desteğini bekliyor. Yönetimin de katkı sağlayacağı ortalama tahmini bütçeyle birlikte 4’ü yabancı olmak üzere 14 oyuncu transferi, teknik ekip, konaklama, ulaşım, deplasman ve iaşe gibi sezonluk temel ihtiyaçlar karşılanacak.

İlk etapta teknik ekip ile transfer işini halledip 2024-2025 sezonu kadrosunu oluşturması gereken Zonguldakspor Basket 67, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) Mayıs ayında yaptığı toplantıda son tarih olarak belirlediği 12 Temmuz Cuma gününe kadar lige katılım bedelini yatırmak zorunda. Bu kapsamda geri sayıma başlayan kulübün önünde 12 günlük kısa bir zaman var. Haliyle geçen hafta Vali ve milletvekilleri nezdinde yapılan ziyaretlerin artık karşılık bulmasını bekleniyor.

Gitgide daralan süre nedeniyle riske giren Süper Ligi kaçırmak istemeyen Zonguldakspor Basket 67, ilk kez mücadele edilecek lige katılabilmek için artık somut adımlar atılmasını bekliyor.

Bu beklentiler doğrultusunda, üstün finansal performansı ile dünyanın önde gelen çelik üreticileriyle küresel ölçekte rekabet eden Erdemir ile faaliyet gösterdiği sektörlerin tümünde liderliğe hedef edinmiş, son güncel rakamlara göre 14.000 kişiye istihdam sağlayan Türkiye’nin en dinamik grupları arasında yer alan Eren Holding, enerji ve sanayi üsttü haline gelen Zonguldak’ta faaliyet gösterip de sponsorluk desteği beklenen dev sanayi kuruluşları arasında başı çekiyor.

Bu iki dev kuruluşun yanı sıra irili ufaklı sanayi kuruluşları, fabrikalar, şirketler ve iş adamları da Zonguldakspor Basket 67’nin sponsorluk rotasında yer alıyor. Sadece Zonguldak’la sınırlı kalmak istemeyen kulüp, il dışı veya yurt dışından büyük çaplı şirket ya da holdinglerden gelecek sponsorluk tekliflerini de değerlendirmek istiyor.

Zonguldakspor Basket 67, Antalya, İstanbul (4), Ankara (3), Muğla (Bodrum), Mersin, Kocaeli, Kayseri ve Mersin’den (Tarsus) takımların mücadele edeceği lige katılırsa,  Zonguldak’ın iller arasındaki katma değerini daha yukarıya çıkarıp şehrin spor turizminde gelişmesini sağlayacak.

Spor turizmi gelinen noktada bir şehrin gelişmesi adına çok büyük bir öneme sahip. Süper ligin kalite seviyesi ve rakiplerin camia olarak milyonlara hitap etmesi üstüne üstlük TRT’nin maçları canlı yayınlayacak olması, Zonguldak’ı gözde, popüler ve sürekli konuşulan bir şehir haline getirecek.

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Antalya Toroslar Basketbol, Bodrum Basketbol, BOTAŞ, ÇBK Mersin, Emlak Konut, İzmit Belediyespor, Kayseri Basketbol, Nesibe Aydın GSK, Ankara Ormanspor, Tarsus Belediyesi gibi takımların iki haftada bir Zonguldak’a geleceği düşünülürse, milyonlar harcanıp yapılamayan büyük çaplı reklamlarla birlikte şehrin vizyonunda gözle görülür bir değişim yaşanacak. Ayrıca Saltukova havaalanı Süper Ligin uçuş rotası olup küçük çaplı esnaflar ile otellerde olağanüstü bir hareketlilik yaşanacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ