Zonguldak

Zonguldak’ta Ahilik Haftası kutlandı

Zonguldak’ta Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

Abone Ol

Valilik önünde gerçekleştirilen törende, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden burada yaptığı konuşmada, ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli’nin ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri, günümüzde de esnaf ve sanatkârlara yol gösterdiğini ifade ederek, “Asırlar öncesinden bugüne uzanan, yeni nesillerin yoluna da ışık tutacak olan gelenektir.” şeklinde konuştu. 

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, “Günümüzde Ahilik esnafa özgü bir kavram olarak algılanmakta, ancak bu kavramın daha derin ve geniş alanları var. Ahi kelime olarak kardeş, eli açık, konuksever, yiğit anlamına gelmektedir. Ahilik Teşkilatı, ticarette dayanışmayı ve yardımlaşmayı esas alan sosyal ve ekonomik bir kurumdur.” dedi.

Törende, Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerine kalfalık ve ustalık belgeleri takdim edildi. Kalfalık belgesini Sevgi Akkaya, ustalık belgesini ise Kübra Bahar aldı.

Törende yılın ahisi Mehmet Sağlam, ilin kalfası Nurullah Ali Arı ve ilin çırağı Bedirhan Nasuoğlu'na plaket takdim edildi.

Tören pilav ikramının yapılması ile tamamlandı .
Törende Vali Osman Hacıbektaşoğlu ve protokol üyeleri  tören sonunda katılımcılara ahi pilavı ikram etti. 

Törene; İl Ticaret Müdürü İsmail Maden, İl Müftüsü Aşır Durgun, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Devrim Dural, ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun, daire müdürleri ve esnaf katıldı.