Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü tarafından alkollü mekanlar başta olmak üzere ilimiz genelinde umuma açık eğlence ve dinlenme mekanlara denetim yapıldı.

Yapılan uygulamalarda aranan şahısların yakalanması, genel emniyet ve asayişin sağlanmasına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Yapılan kontrollerde 150 umuma açık eğlence ve dinlenme mekanı kontrol edildi. 9 işletme hakkında; 2 işletmenin 1774 sayılı Kanununa, 5 işletmenin 4207 sayılı Kanuna Muhalefet etmesi ve 1 işletmenin Ruhsatsız müzik yayını yapması idari işlem tesis edildi. 1 işyerinin çalışma ruhsatının olmadığı tespit edilerek tutanak tutuldu.

Öte yandan 2 bin 789 şahsın GBT sorgusu yapılırken  sorgulamalar sonucunda; kayıp olarak aranan 1 şahıs yakalanarak ailesine teslim edildi.

İl Merkezi, Kdz. Ereğli ve Devrek ilçesinde trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek, tehdit ve hakaret suçundan aranan 3 şahıs yakalandı. Kimliğini ibraz edemeyen 6 şahıs hakkında Kabahatlar Kanununa muhalefetten idari işlem yapıldı

ZGC'den kınama ZGC'den kınama

Kaynak: Bülten