CHP Heyeti Belediye Başkanı Erdem’i ziyaret etti CHP Heyeti Belediye Başkanı Erdem’i ziyaret etti

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı öncesinde bazı okullarda kayıtlar başladı. Veliler, yeni öğretim yılı öncesinde çocuklarının kayıtlarını okullarda yaptırıyorlar. Bu konuyla ilgili olarak, geçtiğimiz günlerde bir veli çocuğunun kaydını yaptırmak için Zonguldak’ta bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir devlet okuluna gitti. Kayıt sırasında okul yönetiminin istediği para karşısında şok olan veli, şikayetini dile getirdi. Veli, masraflar nedeniyle kayıt parası olarak 11 bin 250 TL istendiğini iddia etti.
Konu ile ilgili veli şu ifadelere yer verdi:
“Bugün 5 yaşındaki oğlumu ikametgah adresimdeki anaokuluna yazdırmak ve bilgi almak için okula gittim. Kayıt için Zonguldak valiliğinin devlet okullarında 11.250 TL ücret belirlediğini, yarısını peşin, yarısını da ikinci dönem aldıklarını ayrıca öğretmenin ihtiyaçlar için liste vereceğini söylediler. 11.250 TL'yi okulda taşeron çalıştırılan sınıf ablalarının maaşını ödemek için alıyorlarmış. Devlet karşılamıyormuş. Böyle çalışanları kendi bünyesine de almıyormuş. Devlet okulu parasız değil mi? 2023'te Milli Eğitim Bakanı çıkıp ücret talep edilmeyecek demedi mi? Zonguldak Valisi başka ülkenin valisi mi acaba 11.250 TL ücret belirlemiş. Kanunen yasak bir duruma vali nasıl izin verebilir.”
Bu iddia, eğitim sistemindeki sorunları ve velilerin karşılaştığı zorlukları bir kez daha gündeme taşıdı. Yetkililerin konuya ilişkin açıklama yapması bekleniyor. 

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma