Çaycuma'da 'Şişme kadın' vakası! İmam köyü ayağa kaldırdı Çaycuma'da 'Şişme kadın' vakası! İmam köyü ayağa kaldırdı

Bir zam da ‘Su’ya: Biri Tahsin Erdem’i durdursun! Bir zam da ‘Su’ya: Biri Tahsin Erdem’i durdursun!

Banka çalışanı nişanlısına aktardığı 37 milyon lirayla kripto hesabına yatırım yaptı Banka çalışanı nişanlısına aktardığı 37 milyon lirayla kripto hesabına yatırım yaptı

Geçtiğimiz günlerde, Ankara’nın Pursaklar Belediyesi'nde faaliyet gösteren Şok Market'in, kasada fiyat farkı nedeniyle kapatılmasının ardından gözler diğer illere çevrildi. Zonguldak’taki üç harfli marketlerde de sıkça rastlanan "fiyat farkı" sorununa yetkililerin önlem alması bekleniyor.
Pursaklar Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Bu işletme, etiket fiyatı ile kasa fiyatı farkından dolayı vatandaşlarımızı yanıltmakta ısrar ettiği için belediye encümeni tarafından 1 gün süreyle kapatılmıştır." ifadesine yer verildi. Bu duyurunun ardından, diğer illerden de benzer konularda tepkiler gelmeye başladı. Ülkenin ekonomik durumunun kötüleşmesiyle birlikte vatandaşların bu konuda şikayetleri artmıştı. Sorunun ana nedeni olarak ise etiketlerin sık sık değiştirilmesi gösterilmişti.
Market yetkililerinin "az eleman, çok iş" mantığıyla hareket etmesi nedeniyle mağaza çalışanlarının sürekli yenilenen etiketlere yetişemediği düşünülürken, vatandaşlar ise yetkililerin politikasının kendilerine yansıtıldığını belirtiyor.
Öte yandan, Zonguldak’ta da üç harfli marketlerin şubelerinden çok sayıda şikayet geliyor. Konuyla ilgili zaman zaman sorun yaşayan vatandaşlar, bazen fiyat farkının kasada verildiğini belirtirken, çoğu zaman ise özellikle toplu alışverişler sırasında bu farkın gözden kaçtığını ifade ediyor.
Pursaklar Belediyesi'nde olduğu gibi, Zonguldak Belediyesi'nin de denetimlerini sıklaştırması ve konuya ilişkin gerekli önlemleri alarak vatandaşların hakkını koruması bekleniyor. 

Pursaklar Belediyesi

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma