Bilimsel düşünceyi ve merakı teşvik etmek genç zihinlerin yaratıcılığını ve inovasyon yeteneklerini ortaya çıkarmak, bilimin eğlenceli ve ilham verici yöntemlerini keşfetmek amacıyla Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Bilim her yerde şenliği” Zonguldak Engelsiz Yaşam Merkezi’nde başladı. İl genelinden toplamda 25 ortaokul ve lisenin katıldığı şenlikte, 2023-2024 eğitim öğretim yılı içerisinde liselerde bilim uygulamaları Harezmi modeli, TÜBİTAK ve Teknofest kapsamında öğrencilerin öğretmenler rehberliğinde hazırlamış oldukları bilimsel projeler ve uygulamalar sergilendi.

Serginin açılış törenini saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan açılış konuşmasını yaptı.

Bozkan konuşmasında, “Öğrencilerimizin yıl boyunca liselerde bilim uygulamaları araç eğitim modeli, TÜBİTAK ve TEKNOFEST alanlarında gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalarının sergilendiği bilim her yerde şenliğinde sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Bilgiyi üretenin, bilgiyi kullanandan Daha güçlü olduğu bir çağdayız. Bu nedenle gençlerimizin erken yaşlardan itibaren öğrendikleri bilgiyi kullanarak yeni bilgiler öğretmeleri bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeleri, büyük önem arz etmektedir. Bizler bunun bilinci bilinci olarak ilimizde gerçekleştirdiğimiz bilim uygulamaları, aracın modeli, TÜBİTAK, TEKNOFES gibi projelerde öğrencilerimizi bilime sevdalı bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda pilot illerinden biri olduğumuz Harezmi eğitim modelinde eğitimin odak noktasında bilgi değil, eleştirel ve yaratıcı düşünme bulunmaktadır. Bu model ile hedefimiz ülkemizin geleceğini inşa edecek genç beyinlerimizin bilgi ve teknolojiyi etkin kullanabilen, anlamlandırabilen ve aynı zamanda onu yeniden üretebilen bir Odaklanmış, ekonomik ve sosyal sorunları çözmek amacıyla projeler geliştirebilen bireyler olmalarıdır. Yıl içerisinde birçok projeyle katılım sağladığımız TÜBİTAK ve Teknofest yarışmaları da gençlerimizin keşfetme duygusu ve öğrenmeye olan ilgilerini desteklemekte, toplumda bilimsel ve teknolojik yeniliklere yönelik, farkındalığın ve bilim okuryazarlığının arttırılmasına katkı sağlamakta, gençlerimizi bilim ve teknoloji ile eğlenerek Öğrenilen ortamlarda buluşmasına da zemin hazırlamaktadır. Geleceğin liderleri olan değerli gençlerimize, yaratılıcılıklarını sergileyebileceği, keşiflerini paylaşabileceği önemli fırsatlar sunmaktadır. Bilim ve teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde gençlerimizin bu alanlara olan ilgisini arttırmak onların araştıran, sorgulayan ve üreten bireyler olarak yetişmesini sağlamak. Biz eğitimcilerin en önemli görevlerinden biridir. Bu şenliğin öğrencilerimizin bu yolda attığı adımları görmek ve onların başarılarını kutlama Için mükemmel bir fırsat olduğu düşüncesindeyim. Öğrencilerimiz bu dönem içerisinde çok başarılı, bilimsel projelere ve uygulamalara imza atmış elde ettikleri başarılarla ilimizi en iyi şekilde temsil ederek bizleri gururlandırmışlardır.” dedi.

Konuşmanın ardından Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ile eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, yardımcısı Cemile Gül ve davetliler tarafından serginin açılış kurdelesi kesildi.

Sonrasında Vali Hacıbektaşoğlu, stantları gezerek öğrencilerden projeleri ile ilgili bilgi aldı.

Projeleri ile şenliğe katılan okulların öğrencilerine katılım belgesi verildi.

Whats App Image 2024 06 10 At 12.34.41

Whats App Image 2024 06 10 At 12.34.40

Whats App Image 2024 06 10 At 12.34.41 (1)

Whats App Image 2024 06 10 At 12.34.39 (3)

Kaçak ocakta göçük: 1 işçi hayatını kaybetti Kaçak ocakta göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Whats App Image 2024 06 10 At 12.34.39 (1)

Whats App Image 2024 06 10 At 12.34.40 (1)

Whats App Image 2024 06 10 At 12.34.39 (2)

Whats App Image 2024 06 10 At 12.34.39

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA