Nezire Günaydın son yolculuğuna uğurlandı Nezire Günaydın son yolculuğuna uğurlandı

Zonguldak Resim Günleri, Karaelmas Ressamlar Topluluğu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinliklerle başladı. Resim sanatını kentle buluşturmak ve kentlilik bilincini yükseltmek amacıyla düzenlenen etkinliklerde sokak hayvanların yararına müzayede yapıldı. 
Zonguldak Resim Günleri kapsamında, sokak hayvanları yararına bir açık artırma (müzayede) düzenlendi. BKM’de yapılan bu etkinlik, Zonguldak’ta ilk kez gerçekleştirildi. Ressam ve karikatürist Mete Arif Tokmak ile Aslı Alper, kara kalemle çizdikleri ve yapay zeka ile renklendirdikleri karikatürlerini sokak hayvanları yararına mama karşılığında satışa sundu. Satın alınan karikatürlerin her türlü telif hakkı da alıcılarına devredildi.
Müzayedede karikatürler aşağıdaki kişiler tarafından satın alındı:
Gülsüm Yılmaz: 20 mama
Sema Koç ve Erhal Koltuk: 30 mama
Cenk Kaplancan: 19 mama
Özlem Papila: 30 mama
"NİYE RESİM YAPIYORUZ?"
Etkinlikler kapsamında, ressamlar Sema Dönmez, Gülden Işık ve Keriman Papila'nın katılımıyla "Niye Resim Yapıyoruz?" konulu bir panel ve söyleşi düzenlendi.
Etkinlikler arasında, ressam Mete Arif Tokmak tarafından, Sergi Odası’nın 25. yılı nedeniyle "Sanat Mekânları ve İşlevleri" konulu bir sunum gerçekleştirildi.
Zonguldak Resim Günleri, sanatı ve sosyal sorumluluğu bir araya getiren etkinliklerle devam ediyor. 

Whats App Image 2024 06 30 At 11.06.42

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma